Indianenverhalen

erdrich 2015-07-14 09.45Alweer een Boekenfestijnboek. Maar oh, van Louise Erdrich. Als er een boek op mijn lijstje van mooiste-boeken-ooit staat, is het wel haar The Round House. (Staat momenteel bij kindeke, vandaar dat het nu ontbreekt in deze reeks.)
Vooral omdat we toen we in Amerika woonden ook een aantal Indianenreservaten hebben bezocht, kon ik het me zo goed voorstellen, die desolate omgeving, de uitzichtsloze leefomstandigheden, en tegelijk de sterke banden in zo'n hechte gemeenschap.
Het is zo'n wonderlijk fenomeen, dat open en vrije Amerika waar iedereen welkom is mee te smelten in de smeltkroes, behalve de originele bewonders, die vallen overal buiten.
Louise Erdrich schrijft fantastisch, heel zintuiglijk, heel ingeleefd. Ik word al blij van het vasthouden van haar boeken.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Indianenverhalen

  1. Joke schreef:

    Louise Erdrich! Liefdesmedicijn! De suikerbietenkoningin! Wat een prachtige boeken waren dat en wat fijn dat je die herinnering weer naar boven brengt. 'Sporen' staat nog ongelezen, volgens mij hoort die bij de andere 2 maar dat is al zo lang geleden dat ik die las. Ik krijg spontaan zin in herlezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *