sprookjes

byatt 2015-06-27 09.31Het volgende boek op de plank is Crossing to Safety. Ook al uitgebreid aan bod geweest. Zéér belangrijk om te ervaren hoe de vorm van een boek – hoe de schrijver het verhaal vertelt – je eigen schrijven kan beïnvloeden. Het andere boek dat Brandsporen heeft geholpen was Holes van Louis Sachar. Kindeke moest het lezen voor school, en ik las het ook. Prachtig vond ik de manier hoe hij personages uit het verleden tot leven bracht in het verhaal-in-het-heden. Dat heb ik toen precies zo gedaan.
Over The Children's Book heb ik niets geschreven, terwijl ik er zo ontzettend van genoten heb. klein John_Singer_Sargent_-_Carnation,_Lily,_Lily,_RosetHet boek staat me bij als een aaneenschakeling van schilderijen. Vooral Carnation, Lily, Lily, Rose van John Singer Sargent (1885) brengt precies de sfeer tot leven van het vooroorlogse (voor de Eerste Wereldoorlog) Engeland. Opkomend hippiedom, zorgeloze verkleedpartijen, veel glinsterende lampionnetjes in grote tuinen.
En dan de duisternis.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *