Edna Ferber

ferber 2015-06-21 10.26ferber2 2015-06-21 10.26Ik weet niet meer sinds wanneer, maar wel waarom ik dit boek van Edna Ferber heb. Dat kwam door het zien van de film Giant, waar ik zo van onder de indruk was dat ik ook het boek wilde lezen. Dat bleek van Edna Ferber, en ook prachtig, en zodoende wilde ik wel meer van haar lezen.
Plus het is natuurlijk uit 1925, en er staan zinnen in als "Beck Schafer had de anderen in haar electrische automobiel thuis gebracht" – precies het soort sfeertje waarom ik ook zo genieten kan van Cissy van Marxveldt. Al zijn de romans van Ferber bepaald geen meisjesboeken. Er staan er tien op Gutenberg, ik denk dat ik er nog maar een paar ga proberen.
(de oorspronkelijke titel van Mijlpalen is The Girls)

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *