cola drinken

vandeloo1 2015-06-09 09.52Ook in dit boek staat geen datum, ook dit boek heb ik in geen jaren (bijna veertig) herlezen, en toch herinner ik me als de dag van gister – cliché dat, en niet helemaal waar, want in wélk dagboek dan? – dat ik een halve bladzij in mijn dagboek overschreef - moeiteloos vind ik hem terug - omdat Vandeloo zo prachtig verwoordde wat ik soms voelde – wat ik al die jaren ben blijven voelen – en wat uiteindelijk de ondergang was – dat bedoelde ik met je eigen dagboeken doorlezen als een naturalistische roman waarin het onontkoombare noodlot al in de eerste bladzijden staat opgetekend – een boek dat zo in je leven vasthaakt mag natuurlijk nooit weg.
Of zou het gezonder zijn van wel?vandeloo2 2015-06-09 09.57

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op cola drinken

  1. Adriaan Hendriks schreef:

    Wat een mooi citaat.

  2. Margreet schreef:

    Prachtig citaat !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *