camus

cAMUS 2015-06-24 10.04Ze doen het wel goed in de kast (ook als boekensteun), "de romans" van Albert Camus. Vroeger had ik een stokoude uitgave van De Pest, en ook een tweedehandsje van De Val. Vooral dat laatste heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt.
Deze cassette komt uit de erfenis van paps, en bevat ook nog De Gelukkige Dood, De Vreemdeling en het autobiografische De Eerste Man. Ongelezen, maagdelijk wit. En hoewel ik zeker weet dat ik ze wil houden, merk ik wel een pijnlijk heimwee naar de oude exemplaren.
Wat vonden jullie zijn mooiste boek?

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op camus

  1. Adriaan Hendriks schreef:

    De Vreemdeling! Gelezen in de trein van Spanje naar Nederland in 1979.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *