Dokter Zjivago

Zjivago 2015-05-23 09.41Het was onze eerste verre vakantie, voor het eerst met een eigen auto (een Ford 20M van f500,-), we stonden op de camping in Yvoire aan het Meer van Genève, het was prachtig weer, we zwommen in het ijskoude meer en zonnebaadden in het gras.
Daar las ik Dokter Zjivago. In mijn herinnering las ik het in één dag. Was ik helemaal ondergedompeld in die wereld, die geschiedenis, en vond ik het 't meest indrukwekkende boek dat ik ooit gelezen had.
Pas later zag ik de film, in dit geval de ideale volgorde, de beelden van het boek werden ingekleurd en van muziek voorzien.
Een onvergetelijke ervaring die je nooit over kunt doen, ook niet over moet willen doen. Maar de vreugdevonkjes zijn er nog.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *