Only Connect

only connect 2015-04-27 10.28Deze twee boekjes zijn nog van mijn eerste jaar in Groningen (1976). Engels studeren omdat je zo van Tennyson houdt – het is misschien niet de meest ideale motivatie. De lessen uitspraak en Engelse geschiedenis, stomvervelend vond ik ze. Maar poëzie! Zoveel prachtigs aangereikt krijgen en een wereld voelen opengaan!
Ik zie me nog zitten, in zo'n ouderwetse collegezaal met houten banken, buiten vlamden de herfstbomen en binnen ontsloten zich schatkamers.
Zoveel boeken mogen dáárom blijven, als herinnering aan vreugde.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Only Connect

  1. O jaaa, die boekjes heb ik ook nog. Ik heb ze zelfs nog gebruikt toen ik zelf lesgaf op middelbare school, omdat veel van de gedichten erin zo goed toegankelijk was voor jongeren.
    En dat van die schatkamers van de literatuur en de vreugde over een hele te ontdekken wereld staan ook mij nog zeer goed bij. Tijdens mijn doctoraal heb ik alleen nog maar literatuur gedaan en wat een genot was dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *