nu en dan gelukkig

geluk"Het doel van je leven is je te doel te vinden en er je er met hart en ziel aan te geven."
Met instemming las ik het citaat bij dag 5 van het 30dayjournalproject. Maar algauw kreeg ik het een beetje benauwd. Is er wel één doel in je leven? Heeft het leven niet steeds weer een ander doel, verandert het doel niet met jezelf mee terwijl je groeit naar wie je werkelijk bent?
Ik geloof dat ik zelf geloof dat je eerste doel in het leven is om jezelf te worden. Om alle ballast die anderen in de loop der jaren in jouw rugzak hebben gestopt eruit te halen, om iedere aanname op waarheid te onderzoeken, om te leren luisteren naar jezelf.
Ik geloof dat in dit citaat doel en missie door elkaar gebruikt worden. Iedereen is op aarde om zichzelf te worden, en vanuit dat gegeven een zo groot mogelijke bijdrage te leveren om de wereld een stukje beter achter te laten. Hoe dan ook. En daar komt de missie. Ik zie het in mijn werk als mijn missie om anderen hun talent te laten ontdekken, zodat ze op die manier meer zichzelf kunnen worden. In mijn missie ben ik een combinatie van onderwijzeres, biepjuf en therapeut.
Terwijl mijn doel op dit moment is: weer leren om gelukkig te mogen zijn, te mogen genieten, te durven vertrouwen.
Opeens schieten mij de woorden van frater Venantius te binnen: Waartoe zijn wij op aarde? Wij zijn op aarde om nu én dan gelukkig te zijn.

Dit bericht is geplaatst in autobio, creatief, schrijven met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie op nu en dan gelukkig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *