commitment

Hildegard golden paintIk weet nog altijd niet hoe je commitment moet vertalen, het is een vastleggen tot toewijding, je wijdt jezelf zoals een monnik gewijd wordt als hij tot het klooster toetreedt, het is overgave met discipline.
Het woord kan ook betekenen dat je gevangengezet wordt, in een inrichting bijvoorbeeld, en dat gevoel moet er juist níet bij en toch zit dat erbij, in romantische films zijn ze vaak not ready voor commitment, om zich vrijwillig op te sluiten in de gevangenis van een huwelijk.
Je moet jezelf elke keer opnieuw tot schrijver wijden, tot kunstenaar, en je vol overgave wijden aan je werk. Jezelf beloven dat je het gaat doen, en jezelf gehoorzamen ook. Dat is het moeilijkste. Beginnen is een feestje en afmaken ook. Maar volhouden, tussendoor, al die dagen in het midden, dat is de ware commitment.
Uw wil geschiede, Muze.

gemaakt voor dag 2 van het 30 day journal project
Je kunt nog instromen! Ik zet elke dag een vertaling van de opdracht op de Heldenreis Facebookpagina.

Dit bericht is geplaatst in creatief, schrijven met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op commitment

  1. Liesbeth schreef:

    Oh Hella, wat mooi!
    Dat beginnen en eindigen snap ik, en die tijd er tussen in ook!
    Misschien durf ik daarom nog steeds niet echt aan TAW te beginnen.
    Ga proberen tot dat commitment te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *