volgende vraag

cdDe vijftigste vraag van 50books luidt 'Welke vraag zou je zelf als eerste stellen mocht je het stokje van #50books overnemen?' 50 weken lang elke zondag een leuke vraag, met een fijne blogpost omkleed, op je blog zetten is geen kattenpis. Maar wel een traditie om voort te zetten, lijkt me. Ik heb in elk geval erg genoten van dit zondagsritueel, en geen vraag gemist. Zelfs een paar verzonnen en/of doorgegeven!
In zekere zin hebben we de vraag die ik wil stellen al een beetje behandeld: hoe behandel jij je boeken (vraag 17). Maar ik wil hem specifieker stellen: wat ervaar jij wanneer je in een boek onderstreepte passages tegenkomt?
Ik heb namelijk kortgeleden een boek besteld bij Amazon, dat alleen nog maar tweedehands te krijgen was. Ik had in een ver verleden een boek van de biep geleend en de meditatie-cd die achterin zat, gekopieerd. Een geweldige cd, die me altijd de broodnodige rust schenkt. Door de tekst van de meditatie te googelen kwam ik erachter wie de schrijfster was, en kon ik een ander boek van haar bestellen. En daarin zijn dingen onderstreept. En mijn fantasie slaat altijd direct op hol: welke stamgenoot van mij heeft dit gelezen? Wat dacht hij of zij, welke problemen leidden hem naar dit boek, hoe zou haar symbool voor ontspanning eruitzien … kortom: ik vind het juist leuk als er dingen in een boek zijn onderstreept. En jullie?

Dit bericht is geplaatst in lezen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *