ik ween om bloemen

9 burchtAch, ik heb wat afgeweend om liefde die niet is ontloken, en om mijn harte dat niet werd verstaan. Misschien is het ook wel ijdele hoop, iemand te vinden die je hart zou willen begrijpen, in plaats van het na te vlooien op ondeugdelijke gevoelens. Misschien is het hart wel een geheime burcht, niet bedoeld om veroverd, alleen on verdedigd te worden. Om veilig te stellen wat daarbinnen ligt opgeslagen aan brokaat en juwelen. Maar dat is toch zoiets als een kunstroofbuit, al die schilderijen die mensenogen nodig hebben in het donker.
Dus open maar weer, die ophaalbrug, met luid geraas de kettingen laten afrollen en de galopperende, geharnaste ridders binnenhalen, op gevaar af dat het de zwarte ridder blijkt, als hij zijn vizier openslaat.
Je zou er een lied over kunnen schrijven.

364 Yes – Owner of a Lonely Heart

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

4 Reacties op ik ween om bloemen

 1. Ferrara schreef:

  Dankzij de kerstkaarten was ik met dit gedicht en ex snel klaar. Ik heb in 2010 al eens een schrijfveer aan hem gewijd, wilde niet nog een keer op herhaling gaan.
  Love hurts nr: 718 in 2012

  Wat gebruik je prachtige metaforen.
  Ik ben heel tevreden met mijn prins, soms halen we samen de ophaalbrug op.
  Zitten we lekker verschanst in onze burcht.;0)

  http://ferrara-victoriene.blogspot.nl/

 2. Sagita Vogelaar schreef:

  Ik snap niet helemaal hoe het werkt!, maar je stukje vind ik geweldig. Dat hart dat verlangt, naar wat...? Hou maar veel van jezelf, want dat ben je waard!
  lieve groet
  Sagita

 3. Adriaan Hendriks schreef:

  Ja mooi. Een schat die niet gezien wordt is geen schat. En tegelijk de beveiliging beter op orde hebben dan bij de KunstHal. Het valt niet mee. Voor je het weet maakt iemand toch weer de kachel met je aan.

  Aanstekelijke muziekkeus! Even van genoten.

  Mijn bijdrage vandaag: http://adriaanhendriks.wordpress.com/2013/12/09/tot-tranen-toe-bewogen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *