ga niet weer slapen

31 rumi hundertwasser
Een van de allermooiste gedichten die ik ken is Openbaring is Verschrikkelijk van David Whyte.
Een goed gedicht is als die geliefde die je bij je goede naam noemt, die eindelijk blootlegt wat in je smeekte om geboren te mogen worden. Bijna alle gedichten van David Whyte hebben dat. Gedichten die je wakker schudden, die je verbieden weer te gaan slapen. Ga niet weer slapen!

Er zijn wel liedjes die voor mij die rol vervulden. Veel van Joni Mitchell (waarvan helaas alleen Big Yellow Taxi in de top2000), van Aimee Mann, nieuwe nummers van Neil Young – maar de top2000 is vol van zoetigheid en tranen en verdoezeling.

We zullen doorgaan tot we samen zijn: 1400 Ramses Shaffy - We Zullen Doorgaan.

ik dank Adriaan Hendriks en Ferrara voor hun deelname aan deze schrijftop2000!

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

3 Reacties op ga niet weer slapen

 1. Ferrara schreef:

  Hella, mooie afsluiting en vertaling.

  Het is dit jaar niet altijd even eenvoudig geweest, helemaal niet als je er ook nog naar streeft andere muziek te kiezen dan vorig jaar. Ben met YouTube wel weer even klaar.
  Neemt niet weg dat ik met veel plezier heb meegedaan. Wel jammer dat het bij een "triootje" is gebleven.
  Ik zie dat je mijn bloemlezing hebt gelezen. Twee dagen aan gewerkt...
  Mijn uitsmijter, net als vorig jaar (traditie?) met "End of the show" van The Cats nr: 1670
  Dank voor je initiatief.

  Prettige Jaarwisseling en een inspiratievol 2014. We treffen elkaar.

  http://ferrara-victoriene.blogspot.nl/

 2. Adriaan Hendriks schreef:

  Ja, dit is inderdaad een verschrikkelijk mooi gedicht. Voor mij zit er zelfs een persoonlijke herinnering aan: toen ik destijds de reactie van HK op de Schrijf!site van Trouw op dit gedicht las besloot ik mij ook in de discussie te mengen. Nooit spijt van gekregen, want daardoor heb ik jullie leren kennen...

 3. Hella schreef:

  wat mooi, dat wist ik niet eens meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *