dag leven

19 my lifeToen Harmke nog heel klein was, groetten wij 's morgens ook de dingen. Ik pakte haar uit bed, en liep met haar op de arm haar kamer rond. Langs de beesten, de borduurwerkjes, de lamp. Langs het raam en wat we daar allemaal zagen aan woestijnige dingen. Dan naar de keuken, flesje, ontbijt, elke dag weer een dag vol groetwaardige zaken.
Zo zou je altijd moeten leven eigenlijk. Dag radio, dag tablet, dat lampekelamp met je heerlijke licht, dag dagboek, dag pen, dag jij die ik ben. Dag bordje, dag muesli, dag koffie, dag bomen daarbuiten en flat aan de overkant. Dag toevallige vogel op mijn balkon, dag heerlijke kat met je wiebelpluimstaart.
Dag leven van mij, soms zo heel vol van licht.

1358 Shirley Bassey - This Is My Life

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

3 Reacties op dag leven

 1. Ferrara schreef:

  Dag Hella, inspiratiebron,
  Vandaag een vrolijke bijdrage voor een vrolijk ventje
  Diane Ross: nr 787 in 2012
  "A brand new day"

  http://ferrara-victoriene.blogspot.nl/

 2. Liesbeth schreef:

  Ja, zo moet het. Gewoon iedere dag ebgroeten met alles en iedereen dat en die er onderdeel van uitmaakt. Ga ik me aanwennen!
  Prachtig voornemen in mijn Nieuwe Leven, dat worden dan veel lichte dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *