50books vraag 37 en 38

37: Leggen jullie ook wel eens boeken (en welke dan?) opzij voor het juiste moment?
Nee. Of ja, ik koop weleens een lekker tweedehands Engels smulboek, en dat leg ik dan opzij voor de vakantie. Als ik het uitheb, laat ik het achter, daar kan weer een nieuw boek voor in de plaats. Maar wachten op de winter of de zomer of wat dan ook voor ideale omstandigheid? Ik lees waar ik zin in heb, wanneer ik er zin in heb.

enigmawhirrrl-boryana-korcheva
38: Kunnen we met online publiceren iets van de oude vertelkunst terugkrijgen die verloren is gegaan met de boekdrukkunst?
Wat een bijzondere vraag. Het zou mooi zijn als het kon, maar ik merk juist op internet dat mensen erg hechten aan hun eigendom, wee het gebeente van degene die zonder vragen iets overneemt. Maar wat een prachtig idee als het anders was!
Iemand postte pasgeleden een schilderij op Facebook dat me erg aansprak. Op basis van zijn titel ging ik het googelen, in de hoop meer informatie te vinden. Dat lukte niet, maar wel vond ik een ander schilderij, dat er zomaar van afgeleid had kunnen zijn. Een geheel eigen interpretatie van hetzelfde oerbeeld.
Mythmaking – aan dat woord moet ik opeens denken. Als we zo met verhalen zouden omgaan, zou er een nieuwe mythologie kunnen ontstaan, in de zin van een corpus van zingevende verhalen. Wie gaat de website opzetten?

dit in antwoord op #50books vraag 37 en vraag 38

Dit bericht is geplaatst in lezen, schrijven, tijdgeest met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op 50books vraag 37 en 38

  1. Liesbeth schreef:

    Goed idee! Doen dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *