money money money II

gratis-300x3001Oh ja, ik geef het eerlijk toe: als er in de nieuwsbrief van Get Clients Now staat aangekondigd dat je een Gratis E-book kunt bestellen met Vijf Tips om een Ton per jaar te verdienen, dan ben ik er als de kippen bij. Niets menselijks is mij vreemd.
Dus via een ingewikkeld systeem van linkjes en mailtjes en codes het Gratis E-book gedownload, verre reizen en dure schoenen al in het achterhoofd, en dan eindelijk! Daar is het!
Een reclamefolder van 23 bladzijden met 5 tips en de 5 onmisbare cursussen om ze zelf aan te leren. Is dat een e-book? Welnee, dat een een klantenbestandcheck, zo doorzichtig als glas. En deze klant voelt zich bekocht en genaaid.
Ook ik bied dingen gratis aan, om nieuwe klanten naar de website te lokken en om oude klanten blij te maken. Maar wat je dan krijgt is echt een geschenk, iets waar ik hard aan heb gewerkt en wat ik nu gratis uitdeel.
Het verschilt zo op het oog niet van het bovenstaande, maar inhoudelijk wel. Ik doe geen valse beloften, en met wat je krijgt kun je als schrijver werkelijk iets, ook als je géén cursus gaat bestellen.
Kwestie van ethiek, in feite. Dan maar geen tonnionair.
Deze maand gratis: Tweehonderd Verhaaltjes. Tweehonderd onderwerpen voor een complete autobiografie. Aan te vragen via het contactformulier.

Dit bericht is geplaatst in autobio, tijdgeest met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *