Hoe lang nog voordat we niet meer weten hoe een boek te gebruiken?

banana boxesMooie vraag om me weer eens te realiseren hoe moeilijk het is om out of the box te denken. Het enige wat ik kan bedenken is een baby die kauwt op een boek, omdat dat vooralsnog zijn enige onderzoeksmethode is. Niet voor niets ruik ik trouwens ook aan tweedehandsboeken, je wilt geen stinkerd op je hoofdkussen.
Maar zouden we écht ooit vergeten dat een boek een boek is? Dan moet er wel eerst een verwoestende klap komen, van welke aard ook, die álle boeken ter wereld wegvaagt. Zolang boeken naast koopwaar ook heilig kunnen zijn, antiek, duur, primaire geschiedenisbron, zullen ze niet verdwijnen.
Ik ben eerlijk gezegd wel eens bang voor het omgekeerde, dat er in een wereld "na de klap" geen electriciteit meer is, en dat wij gewone mensen geen fluit meer hebben aan onze sleeky e-readers en boekenplanken vol showdesign.
Toch maar een bibliotheekje in stand houden, desnoods in een box. Een bananendoos vol, in elk geval.

dit in antwoord op vraag 30 van #50books

afbeelding

Dit bericht is geplaatst in lezen met de tags . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Hoe lang nog voordat we niet meer weten hoe een boek te gebruiken?

 1. Carel schreef:

  zolang de wens de vader van de gedachte is ..........

 2. Martha schreef:

  Oei, weer zo'n eng toekomstbeeld: geen energie meer. Jacob Jan had precies het omgekeerde beeld en ook dat komt eng op mij over. Tja, toekomstbeelden... We kunnen heel veel verzinnen, maar uiteindelijk loopt het vaak helemaal anders 😉

 3. Ferrara schreef:

  Ach zolang Waanders in Zwolle de Broerenkerk durft te verbouwen tot een prachtige boekhandel, is er hoop. En als de energie uitvalt gaan we net als vroeger weer lezen bij kaarslicht.

  Ik heb vanuit huis zicht op garageboxen, een daarvan is gehuurd door een winkelier die in tweedehands boeken handelt. Zowel de winkel als de box zijn tot de nok gevuld.
  Ik denk dat hij liever verzamelt dan verkoopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *