anwb-wee

deux-chevaux chocolatNadat ik afgelopen zondag zowel op weg naar Feerwerd als terug uit Feerwerd was verdwaald, leek het mij wel eens tijd voor wat vers Gronings kaartmateriaal. De autokaart van Nederland uit 1986 was ook wel aan vervanging toe, en zo toog ik ter anwb.
Waar half Groningen in de rij stond omdat ze bijna op vakantie gingen. En wat een voeten in aarde heeft dat tegenwoordig! Men stouwt niet meer een zesdehands autootje vol kampeergerei en de grote Michelin Frankrijkatlas, nee, men moet Vignetten hebben. Ik weet eigenlijk niet eens wat dat zijn. Maar het meisje achter de kassa wel. Zij moest precies weten waarheen men ging, hoe lang men daar verbleef en vanaf wanneer precies, dan zette zij met zo'n ouderwetsche conducteurstang een knipje in het Vignet. Tevens heeft men alcoholtests nodig, en de anwb, haar leden kennende, had een bordje bij de mand geplaatst wat aanraadde twee stuks aan te schaffen. Want Frankrijk, wijn, het loopt snel uit de hand.
Goh, daar stond ik met mijn plattegrond van Groningen, en was opeens heel blij dat ik niet met vakantie hoefde. Ik werd al moe van de anwbwinkel.

afbeelding

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op anwb-wee

 1. Angela schreef:

  Je kunt maar in één stoel tegelijk zitten, de zon is overal dezelfde en met je ogen half gesloten, reis je waarheen je maar wil.

 2. Veertje Vederlicht schreef:

  Leve het virtueel reizen. Men neme een landkaart (willekeurig). Prik met de pen (blindelings) en beschrijf de omgeving. (Fantaseer die desnoods)... Succes verzekerd.

  Ooit prikte ik de naam Vrouwentroost. Geloof me, dat bestaat echt. Ik ging helemaal los.

 3. Hella schreef:

  Vrouwentroost! Die ga ik bij de schrijfveren van volgend jaar zetten.

 4. Ferrara schreef:

  Tja, wij hebben ze gekocht die blaaspijpjes en ergens onder een luik in de auto gelegd, je moet ze bij je hebben evenals de brandblusser. Voor Italie moet er een apart bord rood/wit gestreept bord op je fietsenrek. En ja die vignetten zijn in elk land weer anders. Wat nou EUROPA? Inderdaad lastig, maar daar heb je de ANWB voor. Als je weet dat je begin juli op reis wilt, want dat plan je, waarom dan op het laatste moment naar de ANWB-winkel, dat begrijp ik dan weer niet. Ik begrijp ook, dat als je daar even een kaart wilt halen, je baalt van die lui die op het laatste nippertje nog van alles willen. TOMTOM niks voor je? oei niet slaan...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *