een volle prulli

Waste paper in a binIk kreeg pas goed advies. Wat te doen bij piekeren. Is het jouw schuld? Kun je er iets aan doen? Nee en nee? Frommel het op tot een prop en gooi het hop! in de prulli. Werkt voor bijna alle piekers. Maar nu heb ik er een, daar zou het ook voor moeten werken. Het is niet mijn schuld, sterker nog, ik had er nooit van gehoord en zou er liefst ook nooit iets van horen.
Iemand die me lief is, wil geld steken in iets waarvan je op een mijl afstand al ziet, hoort en ruikt: bedrog. Nep. Schurken, boeven, zo eng dat ik de naam niet durf noemen uit angst ze achter me aan te krijgen. Vriend luistert niet, is ervan overtuigd dat ik – net als andere critici – zo'n conservatieve sukkel ben die niet openstaat voor nieuwerwets zakendoen.
Ik kan niet stoppen met googelen, wie mij kent weet dat ik een gehaaid zoeker ben (ouwe biepjuf), ik vind steeds meer te dikke mannen met foute accenten die vol overtuiging hun snelrijkevangelie brengen. Steeds meer verbanden met identieke louche zaakjes waar mensen in het verleden hun laatste centen kwijtraakten.
Vriend luistert niet. De held haat de drempelwachter en moet per se zijn eigen fouten maken.
Maar oh, de drempelwachter kan er niet van slapen. Naast het bed staat een prullebak vol proppen.

Dit bericht is geplaatst in autobio. Bookmark de permalink.

11 Reacties op een volle prulli

 1. Angela schreef:

  Lieve Hella,
  'Pas op, de strijkbout is heet'.
  Sommigen geloven het pas als ze het zelf gevoeld hebben.
  Houd dus altijd natte washandjes in de buurt of heel oude zachte zakdoekjes om de tranen te deppen.

 2. Hella schreef:

  goed punt!

 3. Angela heeft helemaal gelijk. Ik heb vorig jaar exact hetzelfde mee gemaakt met een goede vriendin. Niks wat ik zei hielp, want "het voelde goed" en daarmee was het verstand gevlogen. Wees er dus voor vriend als hij bedrogen uitkomt.
  Ik vraag me trouwens af of het om dezelfde praktijken gaat. ("nee, nee, het is het helemaal geen pyramidespel")

 4. Hella schreef:

  gatver, heb die lui dus zitten googelen, krijg ik nu al een linkedin verzoek van eentje. Doodeng!

 5. Adriaan Hendriks schreef:

  Ik ben ook geïnteresseerd. En ik heb trouwens binnenkort een geweldige aanbieding voor jullie allemaal.

  Soms helpt het om te denken: Ach, het is maar geld.

 6. Ferrara schreef:

  Je zou de naam niet durven noemen, maar een keer googelen en ze weten je te vinden.
  Zorg dat de prulli op tijd leeg is om de natte zakdoeken van vriendlief in op te vangen.
  Oh ja en slaap vooral lekker. Jouw wakker liggen helpt echt niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *