“schrijfdag”

Toen de visitedag niet doorging, en ik toch zo mooi vroeg was opgestaan, dacht ik er dan maar eens een schrijfdag van te maken. Want het boek leeft weer.
Maar de Neanderthaler helaas ook. Want, zei hij, hoe kun je die pipo nou in Australië laten wonen als je daar nooit geweest bent. Je weet niet hoe het daar ruikt, hoe het daar klinkt … Dus ik aan 't googelen. Leuke jeeptripjes van Duitse toeristen naar Uluru bekeken, Alice Springs average temperatures in het jaar 2000 opgezocht, gekeken hoe de locale krant heet, en gelezen dat het gruwelijk uit de hand loopt met de criminaliteit in Alice Springs. Nu woont pipo wel een eind buiten de stad, maar toch. Niet leuk. En hoe het daar ruikt wist ik nog steeds niet. Behalve dat 1 toerist meldde dat het er 's avonds nogal naar aboriginal rook.
Kan mijn pipo zijn dadels niet ergens anders kweken? Over de bevruchtingscyclus van de dadelpalm had ik al een mooi filmpje gevonden uit Californië. Weet je wat, ik verhuis hem naar Californië. Daar ben ik tenminste geweest. Aan welke straat kan hij wonen?
De rest van de middag in de Coachella Valley rondgewandeld met het oranje pipootje van google.
Al met al een reuze productieve dag, voor een Neanderthaler dan.

 

Dit bericht is geplaatst in schrijven met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie op “schrijfdag”

  1. Ferrara schreef:

    Zie je met dat oranje pipootje van Google kom je letterlijk en figuurlijk een heel eind.
    Leerzame inkijk bij je schrijverij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *