wat een waanzin tegenwoordig (sv)

Je bent een held als je je misdaden bekent. Want dat is toch heel moedig. Bovendien zijn "wij met z'n allen" schuldig aan de misdaad, wij wilden immers zo graag in hem een held zien, daarom heeft hij het gedaan. (Doping gebruikt, waardeloze bankpapieren gedrukt, noem maar op.) In feite is de held een slachtoffer, en al helemaal nu wij en de mediaas er zo bovenop zitten om hem schuldig te verklaren. Want je mag niet zeggen dat 1 iemand een boef is, als de boeven met velen waren, dan "speel je op de man" en maak je van deze zelfverklaarde held een slachtoffer.
Terwijl het allemaal criminele boerenbraadlullen zijn, maar wie dat zegt is zelf de misdadiger.
Ik dus ook, ik beken het maar alvast.

 

Dit bericht is geplaatst in schrijfveren, tijdgeest. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *