voor die arme Adriaan Slooff

beste meneer Slooff,

Het is ongetwijfeld ontzettend traumatiserend geweest, dat u zo heeft moeten sloven voor uw grootmoeder, moeder, zuster en dochter, terwijl zij in ledigheid op de bank hingen. Wellicht kan een therapie om uw innerlijk kind te helen en uw innerlijke moederkracht te activeren, soelaas brengen.

Godzijdank – en wellicht tot troost – brachten uw soortgenoten elders het er een stuk beter vanaf.
Vrouwen werken een totaal van tweederde van alle werkuren ter wereld, produceren de helft van alle voedsel, verdienen slechts 10% van het inkomen van de wereld, en zijn eigenaar van 1% van alles wat er te bezitten valt.*
De meeste vrouwen "profiteren" gelukkig niet van wat de man hen toebedeelt, en voor het doen van schitterende uitvindingen hebben zij goddank noch de tijd, noch de middelen. Om het bestuderen van haar eigen historisch referentiekader onmogelijk te maken, mogen in driekwart van de wereld vrouwen niet naar school, dat is pas goed geregeld!
Ergens, arme meneer Slooff, is het fout gegaan in uw leven.
Ontvang hierbij mijn innige deelneming.

*bron: World Bank 2011, UNDP HDR 2011, FAO 2011, Perch 2011, OECD 2008, IPCC 2007, Schalatek 2009, WHO 2011 en GCCA 2009.3
Dit bericht is geplaatst in tijdgeest met de tags . Bookmark de permalink.

10 Reacties op voor die arme Adriaan Slooff

 1. Ferrara schreef:

  Meneer Slooff (leuke naam!) vergeet wel even te melden dat hij er zonder vrouw nooit zou zijn geweest.

 2. Avonturijn schreef:

  Wauw ! Wat een geweldig stuk. En bedankt voor die feiten van de Wereldbank. Zet, ook voor mij, alles weer even in perspectief.

 3. Briljant satiricus, die meneer Slooff. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat hij dit allemaal serieus meent. Zo ja, dan is de stakker wel heel erg zielig.

 4. Isabelle schreef:

  Ik heb de moeite genomen het boek "Vrouwenemancipatie: doorbraak of inbraak?" (2015) van Adriaan Slooff te lezen, 371 blz, en ik moet helaas zeggen dat hij al zijn m/v-argumenten goed onderbouwd. De auteur heeft er 8 jaar studie aan gewijd. Zijn kernvraag is: hoe kan het dat vrouwen een maatschappelijke achterstand hebben als vrouwen geen minderheid zijn op aarde, dus waarom het de steeds de man is die de vrouw rechten en kansen moet geven en niet andersom. Dat werkt hij in zijn boek met vele voorbeelden nader uit. Een lastige maar wel noodzakelijke vraag voor wie niet politiek correct durft te denken en zich niet laat leiden door louter emoties, zoals bovenstaande reacties hier.

  • Hella schreef:

   Ik stel voor dat u ook de moeite neemt om Beyond Power (640 blz!) en The War on Women te lezen, en dan even aan mij terugkoppelt of u de man nog steeds als held en beschermer ziet, "die de vrouw rechten en kansen moet geven." Wat betreft dat laatste verwijs ik u nogmaals naar de cijfers van de wereldbank.

  • lethe schreef:

   Ik ken Adriaan Slooff (gelukkig) alleen van deze ingezonden brief die ik nu net tot mij heb genomen, maar op grond daarvan vind ik het ongelooflijk dat iemand deze man serieus neemt.
   Hij schrijft zelf in de brief dat de man de vrouw rechten en kansen heeft verleend, maar dat hij haar die rechten ook weer op elk moment kan afnemen. M.a.w., vrouwen kunnen zich ontplooien, maar alleen voor zover de man dat toelaat. De man heeft de macht en wil dat graag zo houden.*
   In vroeger tijden was de vrouw hier bezit van haar vader totdat ze trouwde, dan werd ze bezit van haar echtgenoot. In grote delen van de wereld is dat nog steeds zo. Naar school gaan om je te kunnen ontwikkelen? Vergeet het maar.
   In plaats van de argumenten van deze man voor zoete koek te slikken, kunt u misschien beter naar die van de vrouwenbeweging(en) luisteren en de bronnen die Hella heeft genoemd.

   *En als de kernvraag is: wat is dan de basis van deze historische ongelijkheid, waarom heeft de man de macht en niet de vrouw, dan zeg ik: spierkracht (i.p.v. hersenkracht, zoals Slooff lijkt te denken). De gemiddelde man is sterker dan de gemiddelde vrouw, en kan haar dus overmeesteren. De man heeft zich het recht van de sterkste toegeëigend.

 5. Hella schreef:

  In haar mail over deze kwestie beticht Isabelle mij van emotioneel en niet-onderbouwd reageren. Ik raad haar aan al mijn blogposts onder de noemer "feminisme" te lezen, en voorts de cursus Heldinne's Reis te bestuderen, en dan af te wegen of ik inderdaad "zomaar wat roep."
  Dat ik Isabelle's mail niet rechtstreeks beantwoord, heeft te maken met het feit dat het hier een "artlover.com" email adres betreft, dat bekend staat vanwege vele scams. Voorts is Isabelle, evenals Adriaan, nogal actief in het Arnhemse buurtwezen. De namen die zij als medestanders noemt, komen alle - net als die van haarzelf - niet in het telefoonboek van Arnhem voor. Isabelle zelf wordt er door de moderator van de site van beschuldigd dat zij niet bestaat.
  Ik begin te vermoeden dat het hier om een auteur draait die last heeft van een tekort aan aandacht. Van de door hem zo geminachte vrouwen, dat dan weer wel.

 6. Marielle schreef:

  Beste Hella, als bijna iedereen een mobiele telefoon of smartphone heeft, is het niet zo gek dat veel mensen niet meer in het (ouderwetse) telefoonboek staan. En dat een auteur medestanders of tegenstanders heeft in ook zijn eigen regio of woonplaats is op zich ook niet zo gek of verdacht. Misschien ga ik daarom nu ook het boek van Adriaan Slooff lezen, omdat bovenstaande reacties mij inderdaad erg emotioneel en voorspelbaar overkomen, een beetje te veel jaren'70 en '80 argumenten. Meiden, we leven in de 21ste eeuw hoor.

  • Hella schreef:

   Och wat lief, hij heeft het er nog steeds moeilijk mee, die Slooffmans. Goed van je hoor, Mariëlle. Decorate en celebrate maar fijn met zijn mini-egootje!
   En voortaan niet op de computer van Isabelle werken hoor, kindje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *