Over wetgeving

Dit stuk zou ik het liefst integraal hier plaatsen. En liefst vertaald in alle talen die er bestaan over de hele wereld verspreiden. Voor al die regeerderen, bestuurderen, holier-than-thouers en anderen die kennelijk zo onzeker zijn over hun eigen standpunten dat anderen ze onder dwang en bedreiging de hele dag door moeten waarmaken.
Het in steen hakken van standpunten, aan de schaduwkant van de steen, waar nooit de tekst zal eroderen.
Ik herinner me dat uit mijn opvoeding, de absolute waarheden waaraan niemand tornen kon, mocht, of durfde. Daardoor belast zag ik omgekeerd iets in steen gehakts automatisch als iets goeds. Als het zo onwrikbaar is, moet het wel waar zijn, want wie was ik tenslotte, om te twijfelen aan de beitelhanteerders en de steenbezitters. De Stenen Tafelen.
Ik herinner me opeens de rotsblokken op de hei, vlakbij ons huis in Schotland. Eindeloos wandelen kon je daar, en bij de stenen tafelen even uitrusten. Toen er een maansverduistering was, zijn we daarheen gegaan. De kou, de helderheid, en die zwijgende zachtoranje stenen bol die daar in het fluweel hing. Steen zonder gravering. Rond, schoon, eeuwig. Meer wet is immers niet nodig.
0065 The Moody Blues - Nights In White Satin (vooral vanaf 5.50)

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!

Ferrara Kriebels & Krabbels Ludieke Veertje Vederlicht Meibloempje

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Over wetgeving

 1. Ferrara schreef:

  Zo het is weer gelukt...heb het woord wetgeving
  kunnen gebruiken.
  52 let it be van de Beatles aardig van toepassing.

 2. Vandaag nr 35 School van Supertramp

 3. Stel je toch eens voor ... Imagine van John Lennon, nummer 22

 4. Papagoose schreef:

  Hella, volgens mij kun je School (Kriebels en Krabbels) als nr 0035 (Supertramp) in je lijst zetten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *