Over onderwijzen

Ik doe het graag, in die zin ben ik wel erfelijk belast. Wat mij het grootste plezier bezorgt, is het laten openbloeien van een tot dusver ongekend talent. In alle eerlijkheid tegen iemand kunnen zeggen: jij bent echt goed, en ik ga je helpen zo goed te worden als jij worden kunt.
Maar ook het kleinere onderwijzen, iemand met een paar simpele aanwijzingen op pad helpen, een pad waarvan ze zelf het begin nog niet eens gevonden hadden, waarvan ze alleen hadden horen spreken in termen die - wisten ze zeker - hen uitsloten. Te hoog gegrepen, te moeilijk, alleen voor gestudeerde types, alleen voor wereldwijze randstedelingen … Deuren opendoen, vergezichten bieden, dat is de voldoening die ik steeds weer uit mijn werk put.
Maar ook het simpele peuteren aan de taal, het snelle zien waar een verhaal nog een beetje kapot is terwijl een simpele reparatie het geheel laat glanzen. Weten dat je het werk van je hart gevonden hebt waar je al je zingen, vechten, huilen, lachen, gebeden en bewondering in kwijt kunt.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!

Ludieke Adriaan Hendriks Kriebels & Krabbels Papagoose Veertje Vederlicht

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Over onderwijzen

  1. Vandaag nummer 524 John Hiatt - Have a little faith

  2. Papagoose schreef:

    Over onderwijzen; 39 Another Brick in the Wall van Pink Floyd.

  3. Ferrara schreef:

    Ik heb het ervaren, een kleine opmerking van jou en gans het raderwerk treedt in werking.

  4. 452 The Logical Song - Roger Hodgson (Supertramp)
    Logisch toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *