Over de liefde


Janee, sommige herinneringen zijn te privé. We gaan het dus niet hebben over Whole Lotta Love, Nights in White Satin of Ne Me Quitte Pas. Als ik de tekst van Gibran lees, gaat die ook niet over dat soort voorbijgaande liefde, maar meer over liefde als levenshouding, de beminde niet de ander maar het leven zelf.
Als er één liedje is dat zich op zo'n manier laat beluisteren, is het Heart of Gold van Neil Young. Ik heb, nee had, het op een singeltje. Gekocht in Canada, hoe stoer is dat. Met paps en mams voor het eerst in het vliegtuig, en dan op een bepaald moment alleen door zo'n shopping mall dwalen - vijftien was ik - en zeker weten dat Neil Young voor veel meer staat dan al die beperkte en beperkende liefdesliedjes.
Op de achterkant van het singeltje stond een live uitvoering van het Sugar Mountain. In een of andere club opgenomen, een sfeertje met gekuch en rommelig applaus. En dan google ik dat, en dan staat dat doodgewoon op youtube, met hetzelfde hoesje erbij! Dat is nou precies het soort liefde wat ik bedoel - dat soms alles samenspant om mij te gerieven.
Bij 't morgenlicht met een gevleugeld hart te ontwaken en te danken voor een nieuwe dag van liefde. Daarnaar streven dan maar.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder! Ferrara Veertje vederlicht Meibloempje Kriebels & Krabbels Ludieke Papagoose

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Over de liefde

 1. Ferrara schreef:

  Hij staat. Met een link naar you-tube.
  Wel apart zo via de Profeet.

 2. Yes, de eerste bijdrage van dit jaar. De profeet geeft een hele andere ingang. Leuk om te ervaren!

 3. Heldinne schreef:

  fijn om te horen! (ervaar ik zelf ook)

 4. Meibloempje schreef:

  Ik heb de volgende al klaar... ben vandaag weg. Dan hoef ik vanmiddag alleen amar een linkje te plaatsen!

 5. Papagoose schreef:

  Ik ken de profeet niet, dus de stukjes die ik schrijf gaan over mijn eigen associaties met het onderwerp. Ik heb helaas niet de tijd om elke dag et schrijven.
  Mooie bijdragen tot nu toe 🙂

 6. Papagoose schreef:

  Een beetje laat, maar toch maar .... Over de liefde.

 7. Heldinne schreef:

  je hoeft de profeet ook niet te kennen maar je kunt hem eventueel online lezen http://www.xen.dds.nl/profeet/ en verder gaat het alleen om het schrijfplezier, zo vaak je kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *