De komst van het schip

Is het te veel een inkoppertje om als eerste aan de Veerpont van Drs. P te denken? Het is een hele oude herinnering (het liedje is uit 1973, zie ik).
Ik leerde meestal het effectiefst 's morgens vroeg. Dan zette ik de wekker op 6 uur, deed meteen de radio aan op mijn favoriete zender Radio Noordzee die dan net de uitzending begon met deze melodie.
Op een keer was ik denk ik te moe om zo vroeg al aan de studie, ik sukkelde weer half in slaap boven de latijnse rijtjes en droomde mee met De Veerpont, die als ik me goed herinner met akelige verdrinkingsgeluiden eindigt. Het was ook zo koud op mijn kamer in de winter, ik herinner me nog zo goed de paniek die me overspoelde!
Het radiootje was een geschenk van oma. Toen opa overleed, moest de boot verkocht worden, en was het lichtblauwe transistortje met zijn forse knoppen en ronddraaiende zenderkiezer overbodig geworden. Heel lang stond het naast mijn bed, tot een lekke batterij zijn binnenste naar de barrebiesjes hielp. Een bootradio, om te luisteren naar een bootliedje, uitgezonden vanaf een zendschip.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder! Meibloempje Papagoose Ludieke Ferrara

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

6 Reacties op De komst van het schip

 1. Heldinne schreef:

  Ik heb de link naar dit stukje in de zijbalk geplaatst, later zet ik het nummer ervoor, op 3 dec wordt de top2000 2012 bekend.

 2. Ferrara schreef:

  Ik wacht op het duin

 3. Meibloempje schreef:

  Ik bedoel, de gadget waar ik de link naar mijn stukje in moet zetten werkt niet. 🙂

 4. Heldinne schreef:

  ik heb hem er even bij gezet voor je

 5. Heldinne schreef:

  dit nummer staat helaas niet in de top2000 van 2012!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *