over het huwelijk


Deze tekst
heeft zo lang boven mijn bed gehangen toen het nog alleen mijn bed was.

" … laten er tussenruimten zijn in je tezamenzijn. Laat de winden des hemels tussen je dansen."

En vlak daarnaast hing de mooie tekening van Stairway to Heaven die Nicolet voor me gemaakt had (hij leek wel op de afbeelding bij de video). Waar is die gebleven? Ik heb hem zeker bewaard, en hij is ergens tussen alle papieren beland die pas van Leeuwarden naar Groningen verhuisd zijn.
Stairway to Heaven paste - tenminste het eerste, rustige deel - bij de visie die ik op de toekomst had, op het leven dat voor eeuwig van ons samen zijn zou, tot in Gods stille herinnering. En al studeerde ik Engels, van de tekst had ik nog niet veel begrepen. Nu hoor ik hem met oren die opengegaan zijn, zoals ogen opengaan en voorgoed onsluitbaar worden. A lady who's sure, all that glitters is gold.
Zo werd De Profeet ook een ander boek voor mij, 35 jaar nadat ik het gekregen had. Sommige teksten begrijp ik nu pas, andere durf ik niet meer te geloven. En ook waakzaam zijn dat cynisme geen levenshouding wordt. Toch maar een beetje geloven dat alles van goud is.
En ik google nog een beetje verder met de tekst van Stairway to Heaven en vind deze wijze woorden:

“There are two paths that you can go on But in the long run, there’s still time to change the road you’re on.” You are either on a path of love or on a path of fear. But no matter how you’ve done in the past, there is still time.

De schrijver eindigt met een citaat van Rumi:

“Fall in love in such a way that it frees you from any connecting.”

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Ludieke Kriebels & Krabbels Ferrara Meibloempje Veertje Vederlicht

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

2 Reacties op over het huwelijk

  1. Ferrara schreef:

    1301 Bette Midler The wind beneath my wings.

  2. Pakkende tekst zeg. Nooit zo naar de tekst gekeken én geluisterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *