kruistocht

In navolging van het pleidooi van Caitlin Moran voor de grote onderbroek – hoe groot is tenslotte de kans op grootschalige wilde seks op kantoor, bij de Hema, of tussen de sperzieboontjes, en dan nog: zou een dergelijke opwinding zich laten stoppen door 10 centimeter extra katoen? – wil ik het hier hebben over die andere vloek van het vrouwzijn: het inlegkruisje.
Stel je even het bovenstaande scenario voor, mét een gevleugeld inlegkruisje in de hitsige tanga. Blegh!
Het moet een man geweest zijn die het inlegkruisje bedacht. Want welke vrouw zou zelf op het idee komen om met zo'n ritselig, omfrummelend geval in het broekje gaan lopen? Zoiets kan toch alleen verzonnen zijn door meneer Unilever die de maandverbandmarkt verzadigd zag en wanhopig zocht naar een nieuwe tussenbeense niche?
Reeds lang wordt het inlegkruisje ontraden aan blaasontstekinglijderessen, het is een aanslag op het huishoudbudget, het is een gigantische bijdrage aan de afvalberg, het maakt het vuilnisbakje op de wc tot een onmenselijke stinkbom, en het is – mocht u daar na dit verhaal nog neigingen toe hebben – een enorme afknapper in het geval van woeste seks.
En tegelijk dragen wij in de tussenbeense niche een lintje dat voor onderbroek speelt.
Fabrikanten, luistert. Doe ons een kwalitatief hoogstaande slip die een jaartje of tien meegaat, van biologische katoen, met een vijfdubbel lapje in het kruis. En dat kruis, FYI, is groter dan 3 centimeter. Werk het af met een lief kant-elastiekje, werk vooral de hoeken van het lapje weg zodat we geen zadeldeuk krijgen, en we kunnen ons voor eeuwig verheugen op seks bij de Aldi, of op de sportschool. Zonder dat we in de zenuwen hoeven te zitten dat onze geliefde opeens met de handen op een klam stuk plastic stuit.
En de sekslozen onder ons leveren een bijdrage aan het milieu, zowel het tussenbeense als het mondiale.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op kruistocht

 1. Hanneke schreef:

  Eigenlijk een stukje voor Goede Vrijdag. Als we het toch over een kruis hebben.
  Maar je kunt natuurlijk kiezen: zonder dubbel kruis de dag door, lekker in een grote slip. Wie doet je wat? Je doet het jezelf aan! (dit mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen)

 2. Ferrara schreef:

  Ik las je tweet.
  Zeeman...de zwarte boeten in aan kleur in de was, maar dat is het enige nadeel. Weggooien in de vakantie.
  Qua prijs is vervangen dan weer geen probleem.
  Met Hanneke eens, je beslist zelf of je meedoet aan gevleugelde fratsen. Geldt ook voor dure cremes trouwens.

 3. reflexxus schreef:

  ik heb eens berekend dat een vrouw als t erg tegenzit slechts 10 jaar van haar leven zonder luier rondloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *