ontmoeting

Pech onderweg en een uur op de wegenwacht wachten was bepaald niet bevorderlijk – ja, of juist wel – voor de opkomende verkoudheid. Maar goed, hij hielp me weer op weg, en ik kon door naar de garage. Nieuwe bobines, je zal er maar zonder zitten.
Ze hebben een gezellig koffiehoekje bij de garage, waar ik me neervlijde met het Woud der Verwachting, dat uit moet voor de leesclub. Twee mannen waren in gesprek over vreselijke ziektes, een van hen – type oudere vrijbuiter, beetje grijs en mager – had aan een tumor een spraakgebrek overgehouden. Toen de auto van de ander klaar was, begon hij tegen mij. Of ik graag las. Ik hield m'n turf omhoog en vertelde van de leesclub. Geschiedenis hè, Frankrijk. Ik hou van Zola.
En van oude Franse films. Had ik wel van Jean Gabin gehoord?
Quai des Brumes, wist ik gelukkig.
Hij had thuis 50 videobanden vol Jean Gabin-films.
Ik was me schuldig bewust van het vrachtje vooroordelen op mijn rug. Story, denk je. Tros. Telegraaf.
Zola en Jean Gabin. Deze man was een wandelende schrijfveer.

Dit bericht is geplaatst in schrijfveren met de tags . Bookmark de permalink.

6 Reacties op ontmoeting

 1. Heldinne schreef:

  Nee, net niet op die manier aantrekkelijk helaas 🙂

 2. Ferrara schreef:

  Overal en altijd ogen en oren open. Soms levert het een fijn stukje op.

 3. trouwschrijvers schreef:

  Zo zie je maar weer, de stukjes liggen op straat..!
  knap en compact. geschreven

  Pasq.

 4. Sagita schreef:

  Ja de outcasts zitten in een klein hoekje!

 5. Hilde schreef:

  erg leuk geschreven cursiefje. een schijnbaar alledaags gegeven, zo lees ik ze graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *