nieuws

Sinds het uitbreken – ik bedoel het afbreken van de zendmast luister ik regelmatig op de computer naar het radio 1 journaal. Ook vandaag weer. Het was na 2 stralende vorstdagen weer zwaar mistig, en de radio was al even grijs. Met hoorbare moeite werd geprobeerd van non-nieuws toch-nieuws te maken. (God zij geloofd en geprezen voor het omduwen van die kroesboot.) We hebben het over premier Di Rupo en of we kunnen verstaan wat hij zegt als hij bezorktheit zegt. We hebben het over het cda en dat de cda-leden zich afvragen wie de nieuwe cda-leider zal worden, wat verder helemaal geen mens ook maar iets interesseert.
Vanavond gaan we weer #dwdd kijken en daar gaan ze het dan weer hebben over iemand die iets kan, of gaat kunnen, of weet, of niet maar toch vindt … en als het afgelopen is zijn we niet veranderd.
Al die wonderbaarlijke techniek, en het enige wat we doen is het verspreiden van mist en reclameboodschappen over vermogenbeheerders. In plaats van wonderbaarlijk mooie muziek, of lange interviews met belangwekkende cultuurdragers. Nee, we moeten op de Hoogte blijven van de Laagte die – hoe toepasselijk – Nederland heet.
Het wordt al iets later donker buiten. Dit was het nieuws.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op nieuws

 1. reflexxus schreef:

  leeg- geconsumeerd aan "nieuws"?
  zelf luister ik op de trouwsite naar het debat (live) nav het Deetmanrapport. je ziet er daar zelfs beeld bij. ook live.( via politiek 24)
  gelukkig want met de nieuwe vormgeving van uitzendinggemist kan ik geen kant uit.

 2. Sagita schreef:

  Ja hier zeggen ze net; Belangrijk nieuws! Iets over voetbal etc.
  Trek het je maar niet aan. Ben vanmiddag lekker wezen shoppen. Veel te veel geld uitgegeven aan kwasten, olieverf en dat soort dingen. Mijn nieuws!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.