463 Gilbert O’Sullivan

Nothing rhymed (1971)

Ooit was ik een radio-vier-meisje. We hadden nog de radiodistributieknop aan de muur, en als ik alleen thuis was (niet vaak), zette ik hem luid aan, en ballette op mijn manier in de weerspiegeling van de ramen. Ik ben nog eens met Petra meegeweest naar ballet, maar het was toen al duidelijk: te groot, en reeds te oud om er nog mee te beginnen. Petra was een echte ballerina met lang, krullend donker haar.
Ik kwam als radio-vier-meisje op de middelbare school. Het grappige was, dat ik helemaal niet gepest werd, ook niet om mijn gebrek aan sporttalent. Wel altijd het laatst gekozen bij gym, maar desondanks niet uit de gratie. Dat ik niets van pomuziek wist, was gewoon een gegeven, net als mijn intelligentie. Ik was dan ook uitverkoren om mee te doen met een brugklaskwis. En wat hébben ze me dagenlang geïnstrueerd: "Hella, wat staat er nummer 1 in de top 40?" "Gilbert O'Sullivan, met Nothing Rhymed." Wie het was, geen idee, hoe het klonk, ook niet. Maar de kwis wonnen we!

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Sundayjacket
Veertje Vederlicht

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

3 Reacties op 463 Gilbert O’Sullivan

  1. Hilde schreef:

    als je 't mij vraagt, zijn prachtigste song!!!

  2. Dominga Blazer schreef:

    Wel een leuke titel bij een nummer waarvan je niet wist waar het over ging en hoe het klonk. En het rijmde dus toch!

  3. Ook één van mijn favorieten! Netals 'Claire'. Wat zong hij nog meer allemaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *