27 Ramses Shaffy & Liesbeth List

Pastorale 1969

Maar wat zou ik zelf op nummer 1 zetten? Pastorale natuurlijk. Wat een gigantisch mooi stuk Expansion Music, wat is het mooi hoe ze door elkaar zingen, tegen elkaar in, wat harmoniëren die stemmen, wat zweept die muziek groots en meeslepend op.
Aan dit nummer is geen specifieke herinnering verbonden voor mij, in die zin is het klassiek. Het blijft. Het blijft zichzelf zonder het nodig te hebben zich ergens aan vast te hechten.
Het staat op nummer 27, en van wat er allemaal boven staat, ken ik maar weinig diep van binnen. Alleen Stairway to Heaven en Radar Love zitten ook in mijn vezels, samen met Jesus Christ Superstar, de Messiah, het Requiem van Verdi, het vioolconcert van Brahms, de Holberg Suite, en vast nog meer. Gedeeltelijk ben ik uit muziek opgebouwd.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Ferrara
Sundayjacket
Veertje Vederlicht

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

4 Reacties op 27 Ramses Shaffy & Liesbeth List

 1. Dominga Blazer schreef:

  Jaa! Mooi!
  Mijn nummer een kan per dag nog wel eens verschillen, hangt erg van mijn stemming af. Maar mijn blog van vandaag over Somebody to love van Jefferson Airplane, komt wel in de buurt!

  Dank voor het plaatsen van Kyteman in de lijst.

 2. Ferrara schreef:

  Nummer 557 Bob Marley.

  Pastorale. Misschien wel het mooiste wat Shaffy en List samen zongen.
  Later zijn ze bij mij door de Patorale van Beethoven verdrongen. Maar die zal nooit op 1 belanden in de top 2000. Nogmaals bedankt voor dit initiatief dat was vooraf al dik genieten.

 3. Just in time! Even een klus geweest om nog op 24-12-2011 mijn blogje Fleetwood Mac te plaatsen. Gelukt!

  Merry Christmas iedereen.

 4. reflexxus schreef:

  Als hysterie beleef ik deze song!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.