1513 John Lennon & Yoko Ono & Plastic Ono Band

Happy X-mas (war is over) 1972

Al zo lang ik me kan herinneren heb ik de pest aan kerstmis. Als kind was ik zo bang gemaakt voor de brandende kaarsjes dat ik alleen maar doodsbenauwd naar de kerstboom durfde te kijken. Plus je moest de hele dag lief zijn, en netjes.
Ook 'op mezelf' slaagde ik er nooit in, kerst ontspannen te beleven. Alsof het welslagen van het feest heel precies kon worden gemeten, en ik altijd degene was die weer de onvoldoende binnensleepte. Ja, één volmaakte kerst herinner ik me. Toen we met ons kleine kindje op wadi gingen, en de schepping van de aarde mochten meebeleven.
Het gekke is, dat ik wel dol ben op kerstliedjes. Graag jubel ik een tweede stem mee, of blokfluit ik een begeleidende variatie. En de heldere stemmen van de Mediaeval Baebes die al die prachtige carols zingen, transporteren mij moeiteloos naar een kerst die een tien verdient. Geen idee hoe die eruitziet, maar ik voel dat hij bestaat. Ergens. En dat is al heel wat.
Het enige liedje uit de top2000 dat daarbij in de buurt komt is X-mas van John Lennon.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Ferrara
Veertje Vederlicht

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

3 Reacties op 1513 John Lennon & Yoko Ono & Plastic Ono Band

 1. Schrips schreef:

  Het bestaat Heldinne, zo voel ik het ook
  Alleen de eigen stem brengt het volmaakte kerstgevoel tot leven.
  Juist door het zingen van (die tweede stem van) wonderschone liedjes. Komt allen tesamen en Nu zijt wellecome, en Kerstnacht schoner dan de dagen. Ik ontdooi ook altijd bij Good King Wenceslas, en enkele andere oude carols. Vreemde tekst maar zo mooie melodie.

  Dit prachtige liedje van de Mediaeval Babes kende ik nog niet, dank je wel.

 2. Ferrara schreef:

  Fijn he, zingen. Vooral de tweede stem, brengt warmte in. Zo voel ik het tenminste. Gisteravond "Stille Nacht" dan is het Kerst.

  Voor de top 2000 mijn afsluiter nummer 811
  Vicky Brown. Spreekt voor zich.

 3. elly schreef:

  Een pleister op de wonde van de door jou te ontdekken (prachtige)woestijn om de leegte te vullen??? Voor mij zit het kerstgevoel met een tien van binnen.
  Schitterende muziek ik heb ervan genoten. Een tien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *