doe eens normaal man!

In het kader van de doeeensnormaalman moest ik opeens denken aan het studentenhuis waar ik een kleine 10 jaar samenwoonde met 9 Delftenaren, de een wat meer gestoord dan de ander zodat het een gezellige troep was die ik als huismoeder niet eens onder de duim probéerde te houden.
We hadden éen jongen die zich precies in het midden der gestoordheid bevond. Zijn kamer en zijn uiterlijk redelijk netjes, zijn studieresultaten redelijk goed, zijn drankgebruik binnen de perken … nou ja, behalve die ene keer dat ik 's ochtends bij het opstaan mijn hoofd uit het zolderraampje stak om te voelen wat voor kleren ik aan moest, en hij uit het raampje ernaast wat overtolligheid uit zijn maag loosde – ook goedemorgen!
Hij was ook redelijk zuinig, hield altijd net op met toepen als het zijn beurt werd om kroketten te gaan halen bij Frits Friet, verderop in de straat. Zijn verjaardag leidde meestal niet tot feestjes. Eerst wisten we niet eens wanneer hij jarig was. Maar toen we erachter kwamen, kregen we een plan. Het was in de tijd van het liedje "de gewone man" (Pisa) en we besloten om zijn kamer en onszelf Heel Gewoon te maken. We verzamelden kleedjes, theelichtjes, kopjes, plantjes, schemerlampjes, en normaliseerden zijn kale jongenskamer. Iemand ging een Privé en een Telegraaf kopen bij de Vier is Zes. Ik zou de normale huisvrouw worden, en trok een keurige rok met een keurige blouse en keurige schoenen aan. Joep, het feestbeest, turnde zich in zijn koorballenbraskleding om tot huisvader. De andere jongens werden onze zoons. Ze knoopten netjes hun overhempjes dicht en gingen rustig zitten lezen.
Toen we Gijske de trap op hoorden stommelen, smoorden wij ons giechelen en werden een tableau vivant van gewoonheid.
"Goh, gezellig, doe mij ook maar thee," zei Gijske, en plofte tussen de huisgenoten op zijn bedbank. Onze ballonnetjes liepen leeg met zo'n flubbergeluid. De hele middag hadden we ons bescheurd om alle normale dingen die we bij elkaar gezocht en bedacht hadden. Maar onze doeeensnormaalman viel het helemaal niet op, die vond het doodgewoon.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags . Bookmark de permalink.

6 Reacties op doe eens normaal man!

 1. adriaanhendriks schreef:

  Vervang ''Gijske'' door ''Mark Rutte'' en het verhaal wordt nóg leuker.

 2. reflexxus schreef:

  dit vind ik een heerlijk verhaal/ gebeurtenis. genoten.

  repor (reportage)

 3. Marja schreef:

  Wat een onverstoorbaar ventje, die Gijs.

 4. Ferrara schreef:

  Abnormaal, die Gijs. Kostelijk verhaal, breed zitten grijnzen.

 5. Ellen schreef:

  Wat een pret, ik zie en hoor het zo voor me. Mooi beschreven, Hella.

 6. Novelle schreef:

  leuk verhaal Hella.(glimlach)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *