schakelklas

Vandaag moest de auto voor de apk. Ik had van tevoren gezegd dat ik geen vervangend vervoer nodig had: of ik zou sportief gaan lopen, of ik zou eindelijk het ov-kaart-loket van de NS gaan zoeken. Maar nu oude vadertje in een ziekenhuisbed op de intensive care ligt, verandert het wereldbeeld opeens nogal.
Ik kan geen dag zonder auto. En natuurlijk hadden ze bij de garage niet zomaar een automaatje te leen. Want gek, Nederlandse automobilisten vinden het en masse LEUK om te schakelen, zeggen ze. Ik vind het voornamelijk een nodeloze vermoeienis. Wel zag ik er de symboliek van. Gek hoe de innerlijke schrijver altijd blijft doorwerken, hoe de omstandigheden in het echte leven ook zijn. Waar ik normaal lekker automatisch en lekker hard rij, moest ik nu vreselijk nadenken en had ik bovendien gigantisch last van zijwind, en gebrek aan power bij het inhalen. Zo ook de omstandigheden in het echte leven.
Ik schakel op een dag van ziekenzuster naar bang kind naar moeder van een grote meid die Ardennen beklimt of anderszins sportief onveilig maakt, en dan weer naar schrijfjuf die nog steeds razend wordt van de waardeloze vertaling van The Artist's Way, en die vrijdag nog een schrijfveerochtend geeft, en daarvoor ook zo weer wat opdrachtjes uit de mouw schudt.
Waarmee ik maar zeggen wil: het leven is al genoeg schakelen. Geef mij maar een auto met automatische piloot. En met Allah-ketting. Die heeft mij tot nu toe altijd gered. Mij wel.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op schakelklas

 1. Marja schreef:

  Wat is in vredesnaam een Allah-ketting?
  Wij hebben ook een automaat. Al 35 jaar. We willen nooit meer een schakelwagen.
  We schakelen inderdaad al genoeg in het dagelijkse leven.
  Sterkte met je vader.

 2. Heldinne schreef:

  Dank! Allah-ketting is een bidsnoer, 33 kralen voor de 99 schone namen van Allah, en 1 grote kraal voor de naam die alleen de kamelen kennen. Sinds verblijf in Oman geluksketting in 't verkeer.

 3. Nimeus schreef:

  Met een 'paternoster' zou het wellicht niet lukken... 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *