Nederlandse Waar(den)

Er is een spraakverwarring gaande in Politiek Nederland. Te onpas wordt gezegd dat er Nederlandse Waarden zijn. Die moeten allochtonen bijvoorbeeld kunnen opdreunen om ze deelachtig te kunnen worden, die verrukkelijke Nederlandse Waarden van ons.
En in verre apenlanden, waar geen vrijheid van meningsuiting heerst doch een heerser die over onderdanen beschikt met harde hand (en dan bedoelen wij dus niet Nederland en het Nederlandse kabinet maar héél wat anders, vooral wat de kleding en de vleesgewoonten betreft), in die verre landen moet onze wereldomroep de Nederlandse Waarden omroepen die zo prachtig en nastrevenswaardig zijn. Ze moeten dat fraaie geestesgoed vooral verspreiden door het door de ether zwiepen van muzikale genieën als Geer, Goor, Smit en Rieu. Dat zal ze leren, die arme gesluierde sloebertjes in den vreemde, dat zal ze aanzetten tot opstand, want wie wil dat nu niet. Die heerlijke, verrukkelijke Nederlandse Waarden.
Of bedoelen ze toch gewoon Nederlandse Waar? Koopt Nederlandsche Waar? Want uiteindelijk moet alles commercieel toepasbaar zijn, van zuivere wetenschap tot kunst tot creatieve industrie.
Dat kan alleen in Koopmansland: dat Waren en Waarden gelijkgeschakeld worden. O heerlijke nieuwe wereld, met zulke mensen erin!

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Nederlandse Waar(den)

  1. Marja schreef:

    Zo, dat is een stevig stukje waarheid.

  2. reflexxus schreef:

    de waren van de koopman en de waarden van de dominee.

  3. Nimeus schreef:

    In België is het niet beter hoor ! Bovendien verkwanselen ze hier 'op de koop toe' hun "waarden"... Kruideniersmentaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *