boos

Tjongejonge, zodra ik twitter opstart tegenwoordig, ga ik er met gestrekt been in. Boekpromotors die niet kunnen spellen, vage mutsen die zichzelf aanprijzen in 37 tweets aan hun 2051 followees, ze krijgen allemaal meteen een Lik op hun Stuk.
En dan de politiek, breek me de bek! Hoewel ze me naast boos ook creatief maken. Laat ik mijzelf ook eens aanprijzen, met een proeve van mijn speelse doch niet minder gemeende boosheid op twitter.

- er staat: PVV wil definitie allochtoon oprekken. Maar veel liever hadden ze het woord definitie weggelaten.
- daarnaast stel ik voor om Arabische cijfers voortaan gewoon autochtone cijfers te noemen.
- daarnaast vind ik dat we geen uitheemsche dranken als koffie en thee meer moeten nuttigen. Bier is een autochtoon alternatief.
- daarnaast stel ik voor om de MacKroket voortaan de VanderKroket te noemen.
- daarnaast stel ik voor om allochtone grootwinkelbedrijven als C&A en V&D in Nederlandsche Handen te doen overgaan.
- allochtone stoffen als katoen en zijde moeten verbannen. Linnen en wol, terug naar braakhok en spinhuis.
- daarnaast ben ik van mening dat allochtone bloemsoorten als afrikaantjes en oost-indische kers moeten worden vervangen door ... uhm ...

En dan zijn we zo een uurtje of anderhalf verder, dat veel beter besteed zou zijn geweest aan het ontwikkelen van cursusmateriaal, het ontwerpen van de nieuwe folder, het snoeien van het groeigraag struikelgewas of het aaien van de kat.
Hoe moet men leven in dit tijdsgewricht, zen-afgekeerd van de aardse slommers, zen-ingekeerd in het aardse lommer, of meppen, telkens weer, als je onrecht of onraad signaleert?
Anger is fuel, zegt Julia Cameron. Maar het moet brandstof zijn voor iets dat blijvend bijdraagt, niet voor lopende vuurtjes die net zo hard weer uitdoven.
Ga aan mijn werk!

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

15 Reacties op boos

 1. reflexxus schreef:

  weet je wel hoe hartelijk en zonder vooroordelen de eerste gastarbeiders zijn behandeld door ons gewone nederlanders (bv in Rotterdam- zuid). ik heb er toen met ze in 1 huis gewoond en iedereen, de algemene stemming na de 2e wereldoorlog was bijna te voorzichtig, steeds bezig "de vreemdeling" niet voor het hoofd te stoten (In plaats van Jodekoeken leerde ik mijn kinderen Jodelkoeken zeggen, dit zeg ik om de sfeer van toen aan te geven )
  toen is er iets helemaal fout beginnen te gaan, Heldinne en dat was bij de binnenkomst van weer andere groepen gastarbeiders.
  er zijn allochtonen en er zijn allochtonen!

 2. Joyce schreef:

  Prachtig, Hella, enorm leuk hoe je dit alles beschreven hebt, want het is (erg vaak, helaas) ook mijn probleem. Rustig aan, he?

 3. Schrips schreef:

  Alles komt ergens van.
  Mij valt vooral je twijfel op, (en die spreekt me aan) in dit stuk. "Hoe moet men leven in dit tijdsgewricht"
  't is toch van belang, dat te tonen. Niet een immer harde of verbeten opstelling, als een alwetende de tegenpartij (who ever that may be) afstraffend.
  Er is zoveel aan de hand, wereldwijd.

 4. Schrips schreef:

  ik bedoel dit niet belerend (nu ik het teruglees zou dat wel eens zo kunnen overkomen) - het geeft vooral mijn eigen verhouding weer tot politiek en meningen, die ik niet beheers en waar ik mij vanaf beweeg, zomaar vanzelf en zonder opzet. Historisch gezien vind ik het wel interessant, wat er met en door mensen over de hele aardbol in gang is gezet door de eeuwen heen. Volksverhuizingen die er altijd geweest zijn, gedreven vanuit nood en noodzaak. Vermenging van culturen, waar een voedingsbodem aanwezig was. Oorlogen idem dito. etc etc etc

 5. Lea van den Berg schreef:

  Als je dan toch kwaad bent vind ik het op zich best een goed idee van je om het om te zetten in humor. Daar bereik je altijd meer mee dan met oeverloos gezeur over wat je allemaal niet zint. En van net doen of het niet zo is wordt je boosheid niet minder. Luchten helpt en met humor is t op een gegeven moment nog leuk ook. Daarom vond ik laatst de twitteractie #verplichtnederlandstalig ook zo leuk. Iedereen zette zijn boosheid om in humor en creativiteit en bracht daarmee de absurditeit van het besluit vol in het licht.

 6. Heldinne schreef:

  300611, 15.00 uur: de motie om Radio 2 35% #verplichtnederlandstalig muziekwerk te laten uitzenden is aangenomen. Ik zal niet vloeken op mijn blog.

 7. reflexxus schreef:

  Kijk, nu ben ik totaal eens (""&#$@&$#*@&!!"").

 8. Kleurrijk schreef:

  Leuk, leuk, leuk. Hartelijk gelachen.
  Maar ik zit ook met dezelfde vraag. Hoe moet ik me opstellen tegen de warboel, de tendentieuze onzin, waar de rechtbank nu zelfs vrij spel voor geeft?
  Hoe krijgen we toch weer grip op een maatschappij die ook van ons is en niet alleen van een groep rechtse rakkers?

 9. reflexxus schreef:

  reactie op: tendentieuze onzin @ Kleurrijk

  de samenleving was eerstens van de -latere- slachtoffers in de oude wijken die door de falende immigratiepolitiek van achteréénvolgende kabinetten in de steek zijn gelaten.
  en nav je laatste zin:
  alsof de oorspronkelijke bewoners, die jij rechtse rakkers noemt? géén mensen van ons zouden zijn!

 10. Papagoose schreef:

  @Heldinne: mooi stuk, roept lekker discussie op, zoals je ziet.
  @Reflexxus: dit kan een zeer interessante (vervolg)discussie worden: "de oorspronkelijke bewoners".
  Vanaf welk punt in de geschiedenis zijn de mensen die dan toevallig in een land wonen autochtoon en iedereen die daarna komt allochtoon?
  Gisteren hoorde ik iemand in een politieke discussie nog steeds rustig praten over "illegalen"; brrr.

 11. shaista Rafiq schreef:

  Dawn,Jang,Nawaiwaqt,Express Jobs ads in Pakistan with all paper admission,careers and Classified Ads.http://allpkjobz.blogspot.com provides all Ads for University,college,business and jobs in Pakistan as daily from dawn news paper and Jang newspaper

 12. Heldinne schreef:

  Kijk, dat krijg je nou als je de reactie-instellingen op "iedereen" zet. Spam. Tieft op jij!

 13. reflexxus schreef:

  Papagoose:je kunt mooi teoretiseren maar dan ook wel steeds je teorien toetsen aan de praktijk svp en graag ter plekke.
  ik praat voor mezelf. mijn stamvader is johan van oldebarnevelt, zijn standbeeld staat op het stadhuis van mijn geliefde stad maar ik kan er niet meer wonen tezij ik mij ""vrij"" zou kunnen kopen in dure wijk.
  een wijk waar onze bestuurders wonen die voordelig aan arbeidskrachten wilden komen maar vergaten huizen voor hen te bouwen op hun eigen oprijlanen en vergaten hun kinderen met de nieuwaangekomenen samen naar school te laten gaan.

 14. Papagoose schreef:

  Dank je, Reflexxus, theoretiseren is me altijd goed af gegaan (afgegaan?). De praktijk vind ik oninteressant, weerbarstig en morgen weer voorbij. Toch een poging:
  Johan van Oldenbarnevelt is zeker niet mijn stamvader. Het moet eerder een of andere Germaan of Viking zijn geweest. Ach wat een geneuzel, misschien is mijn probleem wel dat ik in Canada ben geboren en mij een allochtooon voel.
  Wellicht verder neuzelen met een goed glas wijn of een biertje in de Kleine Herberg.

 15. Heldinne schreef:

  Herkenbaar. Goeie vraag ook. Op een dag kreeg ik een ansichtkaart van iemand waarmee ik een meningsverschil had gehad. 1/x
  Er stond een geharnaste ridder te paard op. Hij zag er strijdbaar uit. Op de achterkant stond dit (van Chr. J. van Geel): 2/x
  Kon ik wat woede is maar in zijn deugd begrijpen en er natuur van maken als boom van wortel blad. 3/x
  Ik moet er nog wel eens aan denken. Ook weer na lezing van jouw stuk. Mensen zijn zo verschillend 🙂 x/x
  @jaargetijde Kris via twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *