maandag: (wasdag) rijst met Hollandsche boter en Groningsche suiker
dinsdag: slavinken met eigenheimers en andijvie in een Hollandsch melksausje
woensdag: gehaktballen met eigenheimers en gare rapen
donderdag: macaroni van Honing (vertrouwd én lekker) met Hollandsche boterhamworst
vrijdag: normaal stukje visfilet met Hollandaisesaus en joodschristelijke wortels
zaterdag: patat met mayonaise en Hollandsche appelmoes
zondag: groot stuk verdoofd kiloknallervleesch, met eigenheimers en gestoofde kool naar keuze
7 tips voor de autochtone maaltijd
staat natuurlijk open voor uw aanvulling en suggesties
Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags autochtoon. Bookmark de permalink.
rode- bieten prak met gebakken uienringen.
rode kool met gekookte aardappelen en schijven gebakken bloedworst.
bruine bonen met stroop, appelmoes en gebakken spekjes.
zo de rest van de week mag een ander het zeggen...
ik ben overigens (weer) vegetariër sinds het laatste kamerdebat dierenwelzijn.
Asperges met ham, ei, aardappeltjes en een botersausje
Paling in het groen
Haring met uitjes
Zeeuwse mosselen
Ik hou van tips.
En moest erg lachen om de autochtone maaltijd, Heldinne
Daar lust ik wel pap van...
- Graauwe erwten, oftewel capucijners met uitgebakken spekjes, met bv aardappels of puree en appelmoes.
- stopverf, oftewel stamppot bruine bonen
- hachee met veel uien, aardappelpuree (natuurlijk Eigenheimers) en rode kool uit een potje van Hak.
Trouwens, rijst is toch niet echt autochtoon?
Trouwens (2), de aardappel komt oorspronkelijk helemaal niet uit Nederland en is dus vanaf een bepaald punt in de geschiedenis als allochtoon binnengekomen, legaal of illegaal.
Nee, maar die rijst is gekomen met de VOC, die heeft de goeie mentaliteit @papagoose
Haha, dit in tegenstelling tot de couscous, dus.