Trouw Schrijf 2006 2011

Veelzeggend genoeg, die beide ontwerpen van de Trouw-site naast elkaar. Er is geen visie meer, er is geen hart meer voor de 'community'. Alles wat Trouw Trouw maakt(e) wordt opgeofferd aan de kijkcijfers. Terwijl ik denk dat het ten kóste gaat van de kijkcijfers.
Lees het stuk dat Bas de Vries (voormalig collega van mij bij Trouw) schreef over de Guardian. Maak van de lezerscommunity op internet een volwaardig onderdeel van de krant, en maak van de papieren krant een verdiepend, verbredend en verrijkend blad.
Wat doet Trouw? Internetters wegjagen door Wim Boevink weg te halen omdat hij niet over kontneuken schrijft, de Schrijfsite aan zijn lot overlaten zodat elke gek er zijn reclame-uiting of anti-Wildersscheet op kan plaatsen, en krantenlezers wegjagen door steeds meer 'luchtige' onderwerpjes en columpjes op te nemen.
Er is nog tijd.
250311
Het einde van het verhaal: geloof nooit beloftes. Als iemand zegt: "Natuurlijk was het niet de bedoeling om van jou af te komen" wordt in werkelijkheid bedoeld "rot op met je gezeur." Als beloofd wordt dat een trol voorgoed verwijderd wordt van Schrijf, bedoelt men: "Als de trol flink slijmt moet jij nu eindelijk eens ophouden met zeuren, ja?"
Getuige de reactie van de hoofdredactie van Trouw op mijn laatste poging hen attent te maken op de aanwezigheid van de (naar ik meende) verbannen trol. Nee dus. Trol is back, exit Hella. Sic transit gloria mundi.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Trouw Schrijf 2006 2011

 1. Schrips schreef:

  De top van je eigen kunnen. Dat soort taal moet je als schrijver-probeerder wel regelmatig tegenkomen. Ik stel voor dat jij ErgENS ANDERS een eigen initiatief op internet start. Kan dat niet?
  Dat citaat van Rilke
  'Vraag je af in de stilste uren van de nacht Moet ik schrijven? Graaf in jezelf naar een diep antwoord. En als het bevestigend luidt..... bouw dan je leven naar deze noodzaak. Laat je leven tot in de onbelangrijkste uren getuigen van deze drang.'
  vind ik geweldig.

 2. Heldinne schreef:

  Dankje! Even reclame maken: ik heb mijn columns gebundeld in een e-book (pdf). Kun je bestellen voor €15 via http://www.heldenreis.nl/E-Books_Heldenreis
  En in mijn nieuwsbrief (gratis) schrijf ik ook elke maand een column.

 3. Ram in Ravels schreef:

  Ik heb beide ontwerpen uitvergroot en bekeken. Wat een wereld van verschil. Ik kan me voorstellen dat veel mensen afhaken. Erg jammer.

 4. reflexxus schreef:

  k zit juist vandaag met de kopien van toen op schoot.

 5. Ferrara schreef:

  Zonder de Trouwschrijfsite was ik jullie allemaal niet op het spoor gekomen. Dat is met ingang van vandaag nog het enige positieve wat betreft deze site.

 6. Arta schreef:

  Jammer, jammer, jammer... (maar wel erg goed geschreven!)

 7. Heldinne schreef:

  Hier staat hoe het afliep. Trollen winnen bij Trouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *