allergenen

Er komt weer wat veel tegelijk. Zou ik daarom opeens als een gek aan het niezen zijn? Leeuwarden bezuinigt alle cursussen voor ouderen weg, en zet ook gigantisch het mes in het kunstonderwijs. Trouw laat Schrijf verkommeren in plaats van in te zetten op een volwaardige community die een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van de naam Trouw. En de printer is kapot.
De wereld verandert en ik wou er wel even af, even stil zweven in een sprankelende sterrenhemel, en luisteren naar de muziek der sferen. Het lijkt wel of mijn huid steeds dunner wordt, figuurlijk dan. De buien van de wereld woeden in mij, ik voel me alleen nog rustig als ik voorhoofje-voorhoofje doe met Pjotr, of als ik een spelletje Spider Solitaire speel. Wat allemaal heel fijn is, maar niet productief. Waarom schrijf ik niet gewoon een boek? Waarom ga ik niet fanatieker met marketing aan de gang? Waarom ga ik niet lekker wandelen nu de zon alweer door de wolken piept?
Ik voel me als door een zwaar gewicht aan mijn stoel gekluisterd. Waar gaat het heen met deze wereld die dag in dag uit verkeerde keuzes maakt –
Jamaarnee.
De wereld maakt helemaal geen keuzes. Wij mensen maken de keuzes. Elke keuze is een keuze op leven en dood.
Dus om te beginnen maar de zakdoekjes in de sporttas en op naar de Tigra. Kijken of ik het niezen kan wegcrosstrainen en mezelf weer een beetje leven in kan roeien!

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op allergenen

 1. adriaanhendriks schreef:

  Kunnen we van Allergenen niet een christelijke feestdag maken, zoiets als Allerzielen of Allerheiligen?

 2. Papagoose schreef:

  Haha, AHA, goed idee. Allergenen. Dit is de dag waarop je geen ene flikker uitvoert.
  Heldinne, je overpeinzingen zijn herkenbaar.

 3. Heldinne schreef:

  deze tweet van Adriaan:
  #Allergenen is die ene droevige dag in het jaar dat we alle om zeep geholpen #schrijfsites gedenken #TrouwSchrijf #VKBlog
  Onthouden: 9 maart is het Allergenen.

 4. reflexxus schreef:

  het woord heeft ook iets in zich van genade, vandaar christelijk? ik zou IPV meer voor een Schriftelijke Feestdag zijn, maarreh... waar is mijn agenda van 2012?

 5. Heldinne schreef:

  Je hebt gelijk Josiene, Allergenen is een Schriftelijke Feestdag.

 6. adriaanhendriks schreef:

  Allergenen is een Schriftelijke Feestdag en menusuggesties vind je op: http://kokenzonder.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *