nu, hier


Terwijl mijn horoscoop heel zeker weet dat dit een tijd is van samenwerking en mildheid, voel ik me heen en weer geslagen als een pingpongbal. Ik maak me kwaad over onrecht en domheid. Mijn ogen jeuken en 's nachts kriebelhoest ik me wakker.
Is het erg als bij je koorconcert een lied als 'liefdesliedje' wordt aangekondigd terwijl het daar in de verste verte niet over gaat? Tuurlijk niet. Wat maakt het uit. Publiek begrijpt er sowieso niks van.
Is het erg als je ophoudt met klokkenluiden om gezondheidsredenen? Ach nee, waar hebben we het over, een frauduleuze zakenman, dan zijn er wel ergere dingen.
Is het erg dat je zoveel te bieden hebt maar niemand wil het hebben? Welnee, als die mensen blij zijn met brood en spelen, laat ze. En er wordt al genoeg geschreven ook, niet dan? Nou dan.
Dat ik me een pingpongbal voel, doet me opeens denken aan die aikido-oefening die ik ooit deed. Hoe je stevig staat als je nu, hier, bent en kijkt en hoort en ruikt. Niemand duwt je om als je hier bent, terwijl je een pingpongballetje wordt zodra je gedachten afdwalen naar de woede van gister of de angst voor morgen.
En wacht eens, aan het einde zegt mijn horoscoop: trek u regelmatig terug om te mediteren, want de invloed van de wereldgebeurtenissen drukt anders te zwaar op u.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op nu, hier

 1. Heldinne schreef:

  en proberen te vergeten dat de beloften door Trouw gedaan loze beloften zijn gebleken, en dat geen mens meer naar de site omkijkt.

 2. Ram in Ravels schreef:

  Misschien moet de naam van jullie blog "Trouw Schrijvers" ook worden aangepast?
  Wat een prachtige foto. Krachtig met iets religieus en erotisch.

 3. Schrips schreef:

  Gelukkig heb je houvast aan de horoscoop. Ik kan echter niet kijken op je link want daarvoor moet je inloggen als jou.
  Boogschuttertje?

 4. Heldinne schreef:

  dankje @Ram, eigen fotosjopkunstwerkje.
  had ik me niet gerealiseerd @schrips, maar inderdaad Boogschutter, wist je dat?

 5. Ferrara schreef:

  Ik lees op Wikepedia dat de Boogschutter een fanatiek gevoel voor eerlijkheid heeft. Prijzenswaardig, maar laat het je, in dit geval, niet te pakken nemen. Je hebt toch een aantal mensen op gang gehouden en die zijn maar wat blij met wat jij te bieden hebt. Voorbeeld: schrijfveren. Nou ja wat bazel ik allemaal.Ik wil zo graag dat je het weer leuk hebt. Dat zal dan wel een eigenschap van de Vissen zijn

 6. Kleurrijk schreef:

  Heldinne, ik herken sterk waar je mee bezig bent en wat er allemaal om je heen gebeurd. Weliswaar in een andere setting, maar toch erg herkenbaar.Ik wens je in gedachten steeds sterkte. En ik beleef plezier aan je weblog. Ik vind dat je over interessante dingen schrijft. Dingen die ertoe doen!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *