één planeet


Zondagavondbuizen betekent vaak een reisprogramma of een natuurdocumentaire. Zo zag ik in een programma over jungles beelden van een onontdekte – nu dus wel, helaas – stam in het oerwoud van Brazilië. De beelden waren geschoten vanuit een vliegtuig, en daar beneden, tussen die immense bomen, keken mensen omhoog, naar mij. Ik zag hun huizen die me deden denken aan de langhuizen zoals ze hier in vervlogen tijden werden gebouwd. Ik vroeg me af wat ze dachten. Te makkelijk nemen we misschien aan dat ze denken dat wij goden zijn, omdat we kunnen vliegen.
En wat veelzeggender is: dat ik schrijf over wij en zij.
Alsof zij in een parallel universum leven, of op een andere planeet.
Maar ze wonen hier, op deze moeder aarde, die wij met onze activiteiten zo grondig aan het verkloten zijn. Eigenlijk zijn wij de tsunami, die ook hun huizen ooit zal wegvagen. Tenzij moeder aarde eerst ons erafmept. Dan zijn zij de enigen die weten te overleven.
En dan gaan we nu verder met bnn op reis. Prettige avond nog!

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op één planeet

 1. Ram in Ravels schreef:

  Inderdaad: "helaas".

 2. reflexxus schreef:

  je hebt me met dit bericht want ik keek er naar rond theetijd vandaag en het liet me niet onberoerd, zoals bij de vrolijkheid van het muziekmaken met het water als drumstel, dat was het leven zo écht op de staart getrapt, waarbij een soort "verwarring" ontstond bij mij als kijker, alsof ik even weg was.

 3. Schrips schreef:

  wat hing er vandaag in de lucht? hier staan zinnen in die ik dacht

  ik ga meteen ook een blogje schrijven over iets soortgelijks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *