een fantástische oude dag


Zo kwam vandaag op twitter een aantal malen het bericht voorbij dat autobiografisch schrijven helpt tegen depressie.
Eveneens is de vergrijzing een veelbesproken onderwerp. We zouden deze tsunami aan ouderen een vrolijke en productieve oude dag kunnen bezorgen door hen cursussen autobiografisch schrijven aan te bieden.
Maar dat doen we niet: we schaffen al het welzijnswerk aan ouderen af, inclusief alle cursussen. We bieden ze een geranium aan en een levenslang herhaalrecept voor Prozac. Want zo goed zorgt deze nieuwe regering voor de vader en moeder van Henk en Ingrid. Hulde!

PS Wat een groot geluk is, is dat De Haak Om Leeuwarden wél doorgaat.
Kan iedereen tenminste met een ruime bocht om het súterich soadsje heenrijden dat deze stad aan 't worden is.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op een fantástische oude dag

 1. adriaanhendriks schreef:

  En binnenkort in dit theater: nieuwe pleidooien voor verruiming van de euthanasiewetgeving en verruiming van de mogelijkheden tot hulp bij zelfdoding.

 2. Ram in Ravels schreef:

  In welk boek was dat ook alweer? 1984? Dan moest je je op je vijftigste met een bosje stro bij oven 543 aanmelden.

 3. Sagita schreef:

  Als ik dit zo lees, mag ik mijn strootjes wel bij elkaar gaan rapen. Niettemin denk ik veel na over (mijn eigen) ouder worden. Vooral over hoe je daar (als lijdend voorwerp) over kan schrijven. Dat het geaccepteerd wordt. Ouder worden, zijn en sterven zijn de laatste heiligen huisjes die nog afgebroken moeten worden.
  Zat gisteravond Ciska Dresselhuis weer het eeuwig jong te promoten bij P&W met een clownesk gezicht. Ja hoor mensen moeten allemaal doorwerken na hun 65ste. Ciska weet wat goed voor mensen is.

 4. reflexxus schreef:

  Sagita, ik ben er ook ( in alle ernst ) mee bezig. Het is net zo een nieuwe (eerste ) ervaring als andere eerste ervaringen. Daarbij is het groots, een heel wat groter onderwerp dan al het gedoe van de jaren hiervoor, !lijkt mij nu tenminste.

 5. Schrips schreef:

  @Heldinne, doe je ook aan schrijftips voor (auto)biografisch schrijven?

 6. Schrips schreef:

  Mijn allerallerliefste en beste vriendin is 70. Die van 88 is nog niet zo lang geleden overleden. Ik heb er zoveel aan en het maakt mij niet uit hoe oud ze zijn.

 7. Schrips schreef:

  ik moest heel hard lachen om 'met een bosje stro bij oven 543 aanmelden' - is dat echt uit een boek? fantastisch

 8. reflexxus schreef:

  doet me denken aan schrijftips voor automatisch schrijven.

 9. Heldinne schreef:

  Ik heb wel een e-book over autobio, met verschillende lesprogramma's (ook voor inspiratie) en een aantal artikelen.

 10. reflexxus schreef:

  ik protesteer tegen het: ""we bieden ze"" in dit stukje over de vergrijzing.
  m.i. moet dat zijn: ""ik bied mij/ zij bieden zich"".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *