Heerenveens Dictee

Veel animo voor tweede Heerenveens Dictee
Geplaatst door redactieheerenveen op 29/11, 11:47 uur.
HEERENVEEN Er is veel animo voor het Heerenveens Dictee, dat op 14 december in Grand Café restaurant De Heerenkamer in Heerenveen wordt gehouden. Er doen vijftien prominente Heerenveners mee. Zij zijn afkomstig uit de politiek, de culturele wereld, de sportwereld en het zakenleven. In totaal kunnen dertig Heerenveners hun taalvaardigheid toetsen. Mensen die mee willen doen kunnen zich nog tot 9 december aanmelden.
Het Heerenveens Dictee is een initiatief van de Heerenveense Courant en Boekhandel Binnert Overdiep. Het dictee is in de Nederlandse taal en samengesteld door auteur Hella Kuipers. Zij leest het dictee ook voor. De jury bestaat uit Hella Kuipers, drs. Henri Pols, docent Nederlands OSG Sevenwolden en Derwent Christmas, auteur en docent Nederlands en letterkunde Bornego College in Heerenveen. Het nakijkcomité bestaat uit drs. Sylvia de Witt en Nieske van Tatenhove, docenten OSG Sevenwolden, Sjoukje Jansma, docente Bornego College, Simone van Velze en Yteke Roosma, respectievelijk bibliothecaris en jeugdbibliothecaris van de Openbare Bibliotheek Heerenveen, en Cora Cramer, namens de redactie van de Heerenveense Courant.
De hoofdprijs bestaat uit eeuwige roem, de Grote Van Dale, beschikbaar gesteld door Boekhandel Binnert Overdiep, en een fraaie trofee, vervaardigd door Glasatelier Jjip en beschikbaar gesteld door de Heerenveense Courant. Het Heerenveens Dictee vond vorig jaar voor de eerste maal plaats. Winnaar was toen Rob Kerkhoven uit Heerenveen.
De uitslag wordt gepubliceerd in de Heerenveense Courant van donderdag 16 december. Het dictee (en ook de uitslag) wordt na 14 december gepubliceerd op www.heerenveensecourant.nl en www.binnertoverdiep.nl. Aanmelden voor deelname aan het dictee bij i.stork@binnertoverdiep.nl. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke bevestiging.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.