Kunstbende

Gister zat ik in de "Taal"-jury bij Kunstbende, samen met Jaap Krol (schrijver en columnist Friesch Dagblad) en Arjan Hut (de eerste stadsdichter van Leeuwarden). Met die laatste vond ik een leuk interview op YouTube, waarin hij gefilmd wordt in zijn brugwachtershuisje in Leeuwarden.
Ik was verbaasd over het niveau van sommige Taal-inzendingen gister. Wat een rijpe gedichten, wat een diepgang, opmerkzaamheid en mededogen. Natuurlijk, er was ook Candlelight-poëzie (niks mis mee, maar het cliché nog niet ontstegen), er waren ook pleizierdichters die het strakke metrum nog niet onder de knie hadden, maar de kwaliteit van de beste deelnemers gaf me enorm veel hoop voor de toekomst. De jeugd van tegenwoordig is zo kwaad nog niet.

Dit bericht is geplaatst in kunst met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *