goed(s) voor iedereen!


Deze foto heb ik ook in Rome genomen, deze verrukkelijk zelfverzekerde dames lagen overal rondom het Colosseum zichzelf te zijn. De kunstenaar komt uit Costa Rica, waar overal mysterieuze stenen bollen verspreid liggen, waardoor hij geïnspireerd werd om de vrouwen in veel gevallen een bal te laten dragen.
Heel bijzonder vond ik het dan ook, dat een tante van me - zelf pas weduwe geworden - de bal die deze vrouw draagt interpreteerde als het gebogen hoofd van een treurend mens, en mijn aansporing las als 'hoog Sammy, kijk omhoog Sammy'. Laat jezelf zien zoals je bent, ook mét tranen.

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op goed(s) voor iedereen!

 1. Sagita schreef:

  Mooie foto en hoe krijg je die tekst zo fraai op dat dijbeen? Me laten zien in tranen kan ik wel, denk ik, maar jezelf laten zien in het ouder worden vind ik moeilijk. Terwijl dat toch mijn realiteit is. Ouderdom binnen de literatuur is nog meer als b.v. kinderen en moederschap een enorm taboe. Ik bedoel schrijven over je eigen ouder worden. Schrijven over het ouder worden van een ander mag weer wel!

 2. Gefeliciteerd met je verjaardag vandaag, Heldinne!!
  Dat het een prachtig nieuw levensjaar moge worden met vele mooie momenten. Ik wens je daarnaast veel schrijfplezier.

  Hartelijke groet,
  Judith

 3. Sagita schreef:

  Is dat zo Heldinne: ben je op 4 januari jarig/geboren? Ik interpreteerde het als op 21 december: op het aflopen van de kalender. In iedergeval ergens in de afgelopen weken was je jarig dus gefeliciteerd. Mijn kado: emmers vol inspiratie en de tijd om er iets mee te doen!

 4. Heldinne schreef:

  Janee, ik ben van 21 december hoor! en bedankt voor je wens, vooral dat laatste is een belangrijk punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *