de blauwe boekjes

Ik schreef al over die mooie opdracht-in-drievoud, van een vader voor zijn drie dochters. De eerste versie mislukte doordat ik veel te dik papier had gebruikt voor de achterkant.
Voor de tweede versie koos ik origamivelletjes, met een patroon dat voor mijn gevoel paste bij hoe de vader zijn dochters beschreef. Daarbij vond ik de pianoscharnier met dunne stokjes erg mooi passen. De afbeeldingen zocht ik zowel passend bij hun lievelingskleuren als hun eigenschappen, werk en hobby's.
En toen de tekst, die moest liefst in het Nederlands. Als je googelt op vader-dochter-gedichten of –citaten, spat het glazuur van je tanden van de zoetigheid, kitsch en clichés. Dus uiteindelijk heb ik ervoor gekozen uit de teksten van de opdrachtgever de meest poëtische zinnen te kiezen. Ik heb ze hier geblurd vanwege de privacy.

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op de blauwe boekjes

  1. Bettina Grissen schreef:

    Wat een mooie opdracht en wat heb je er ook iets moois van gemaakt. Een heel bijzonder geschenk voor die dochters!

    Groetjes,

  2. Elly van doorn schreef:

    Heel speciaal en mooi om te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *