formaat

Het boekje What Things Want werd verkocht zodra het online stond, dat vind ik altijd zó fantastisch! De koper was er erg blij mee, en had ook nog een vraag: Waarom maak je ze niet nog wat groter?
Het formaat waar ik nu op uitgekomen ben (ca. 8x12 cm) heeft voornamelijk praktische oorzaken. Ten eerste het formaat van de kleine gelli plate, 5x7 inch, dat is 12,7 x 17,78 cm. Omdat de randjes soms slordig uitpakken, kan ik uit het midden mooi de bladzijden snijden. Puur qua energie en moeite (schoonmaken!) werkt de kleine veel prettiger dan de grote, helemaal nu de image resist steeds beter begint te lukken.
De vierkante boekjes die ik oorspronkelijk van karton maakte, werden veel dikker, en pasten daardoor niet onder de guillotine. Een stapeltje aan elkaar geplakte prints op papier van 120g past wel, dus dan kan ik de bladzijden keurig gelijk maken.
En ik denk dat deze maat qua verhouding ook goed voelt. Iets met gulden snede ofzo?

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *