citaten

Gister had de citatennazi weer even een field day. Ik vond het een prachtige spreuk van Francis Bacon, hij staat ook al heel lang op mijn Wijze Woorden-bord op Pinterest:

the job of the artist is always to deepen the mystery
Francis Bacon

Ik vond het citaat perfect passen bij het boekje dat ik aan 't maken ben van wat sombere, "lelijke" gelli prints. Even opzoeken waar het precies vandaan komt, want ik wil natuurlijk geen flater slaan. Wie was Francis Bacon ook weer? Dan krijg je meteen een meneer in beeld uit de tijd van Shakespeare. Geen meneer om over mysterieuze kunst te neuzelen, lijkt mij. Toch lees je overal klakverloren: "the philosopher Francis Bacon once said …"
Onzin. Het was de 20ste-eeuwse schilder Francis Bacon. Ik kwam veel mooie gezegden van hem tegen. En het bewuste citaat bleek langer.

The artist’s job is not to be clear, to be heard fully and understood, or to even be liked. The job of an artist is to deepen the mystery within each person that crosses their path so much that they have no choice but to give up shallowness.

Die laatste zin kan ik prachtig over de 8 spreads van het boekje verdelen. Nu nadenken over kleur en lettertype en bijpassende afbeeldingen.

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.