Frija’s dagboek (21)

Ik heb al zo lang niet meer in mijn dagboek geschreven! Dat komt: de vrouw zet bijna elke dag een foto van mij op Facebook met iets leuks erbij wat ik gezegd heb. Dus dan vergeet ik mijn dagboeklezers ook helemaal!
De vrouw zeg dat ik het liefste, grappigste krengetje ben. Soms ben ik zó lief, dan aait ze onder mijn kinnetje of op mijn buikbontje, dan spin ik zo hard – en dan opeens is het genoeg en dan bijt ik haar. Ik kan er niks aan doen, echt niet! De vrouw noemt mij dan Bozita de Bijtprinses.

Ik moet ook altijd een paar keer per dag stormen, dan race ik van de bank naar de grijze stoel naar de kastjes onder het raam naar de krabpaal door de boekenkast naar de tafel! Als er visite is dan vragen ze: hoort dat zo? En de vrouw knikt. Dat hoort zo bij Frija. Net als circusje spelen op de slaapkamerdeur. En vliegjes vangen op de tablet.
Als we 's avonds in bed liggen is er altijd een vreemd monster onder de dekens. Ik wil het vangen, zit het echt goed te bestuderen, maar altijd mis ik hem weer! Soms hoor ik hem ook, buiten, en dan voel ik me net een hondje, zo'n waakpoes ben ik dan!

Als de vrouw gaat knutselen mag ik altijd mee. Ik wil graag helpen maar de vrouw zegt dat ik het schaartje niet kan vasthouden, jammer hè? Soms zie ik daar een grote vogel op het hek, dan mauwt en mekkert mijn bekje zonder dat ik het doe. Zouden ze lekker zijn, grote vogels? Op balkon zijn kleine zoemzoemvliegbeestjes, die probeer ik wel te pakken maar ze zijn sneller dan ik. Op balkon kijk ik ook altijd naar de grote machines buiten, zo spannend vind ik die. En gluren bij de buren is ook zo leuk. Wat ik dit jaar voor het eerst heb gezien is sneeuw. Zo raar! Waar is dat voor? Het is koud en nat en vreselijk.

Mijn lievelings is het stuiterballetje, daar voetballen we mee, de vrouw en ik, ik zit bij de Oranje Poezinnen. Op Facebook ben ik vriendjes met Ya-Nou, die lijkt precies op mij. Hij stuurt af en toe foto's als hij iets stiekem doet. En weet je wat gek is? Hij vindt water leuk! Hij gaat met zijn vrouw onder de does! Ik vind water vreselijk. De vrouw hoeft maar met de plantenspuit te zwaaien of ik stop met stout zijn. Echt flauw. Stout zijn is mijn échte lievelings!

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags . Bookmark de permalink.

16 Reacties op Frija’s dagboek (21)

 1. Ya-nou schreef:

  Geweldig Frija, wat leuk dat je ook over mij, Ya-nou, schrijft. Ik denk dat jij mijn woordjes op feestboek ook leuk vindt. Mijn hulp bij het leven (jij zegt ‘vrouw’, ik zeg ‘hulp bij het leven’ - HbhL) vindt dat het boek niets voor poezen en poezinnen is, maar als ik de kans krijg, schrijf ik weer naar jou. Dan is het net alsof wij samen zijn ook al zijn we ver uit elkaar.
  Dag lieve Frija, prrrrr prrrr

 2. lethe schreef:

  Wat leuk om weer eens iets van je te horen, Frija! Fijn dat je ook aan de niet-Facebookers denkt.
  Hopelijk bijt je de vrouw niet al te hard. Je zou toch niet willen dat ze je voortaan niet meer aait...
  Wat sneeuw betreft, ben ik het helemaal met je eens. Koud en nat en vreselijk, inderdaad! Maar logisch dat je er niet van houdt, het is per slot ook een vorm van water.
  En wat een evenwichtskunstenares ben je! Brava!

 3. Erik Scheffers schreef:

  Hoi Hella, erg leuk om weer eens van Frija te horen! Ik geloof dat jullie samen een mooi stel vormen. Groetjes, Erik

 4. Popke doet de groeten en is erg verguld met de beeldschone foto's van deze prachtpoes. Hij vindt het jammer dat hij er niet bij kon zijn toen ik live met Frija kennis maakte, maar hij heeft nu eenmaal de pest aan reizen. Kopjes voor jullie allebei xxx

 5. Joke schreef:

  Hee Frija wat leuk om weer eens iets van je te horen, want je zult het niet geloven maar er zijn ook mensen die niet op Facebook zitten! En ook niet twitteren. Raar hè. Je bent wel flink gegroeid maar gelukkig nog net zo ondeugend, want stiekem vindt de vrouw dat heel leuk, al moppert ze misschien wel eens op je.
  Dikke kus en doe de vrouw de hartelijke groeten!

 6. Ferrara schreef:

  Zo Frija, je bent een hele dame geworden. Leuk weer eens iets van je te horen. Ik ben ook geen fb-er en twitteraar. Het uitzicht op de watertoren doet mijn (oud) Groningse hart weer even sneller kloppen. Groet het vrouwmens van me.

 7. Hella schreef:

  Dank voor al jullie lieve reacties, poezen en mensen! Gister hadden wij een angstige dag. Frija was helemaal niet lekker, ze liep hard mauwend door het huis en kon het nergens vinden. 's Middags lag ze met een bleek gezichtje op bed. Dierenarts weer gebeld en kon gelukkig meteen langskomen. Ze had de hele dag nog niet geplast (sinds de vorige avond), dus dat was erg zorgelijk. Gelukkig produceerde ze onderweg een enorme plas, dat was een opluchting. Hij kon verder niets verontrustends vinden. Nu is ze wel wat opgeknapt, maar nog steeds niet helemaal zichzelf. Ik moet het goed in de gaten houden en zo nodig urine proberen op te vangen. Brrr ... wij vonden het Helemaal niet Leuk.

  • lethe schreef:

   Ach, die arme Frija! Had de dierenarts enig idee wat het kon zijn?
   Hopelijk gaat het gauw beter met haar! {{{{}}}}

 8. Ferrara schreef:

  Als je haar ook brokjes geeft, geef haar dan extra te drinken. Bij droogvoer ligt een blaasontsteking op de loer. Mijn Tukker overkwam het destijds ook. ZOOOOOO Zielig!!!
  Beterschap!

 9. Bettina Grissen schreef:

  Wat is het toch ook een snoeperig katje! En wat naar dat ze ziek was, ik hoop echt dat ze weer is opgeknapt, maar zoiets geeft altijd wel een erge schrik.
  Knuffel van mij, en een pootje van Marius!

  Groetjes,

 10. Hella schreef:

  Dinsdag met urine naar de dierenarts, het blijkt blaasgruis. Ze heeft medicatie en moet over op dieetvoer. Ze is nog steeds niet helemaal fit. Tot overmaat van ramp ben ik zelf gevallen, ei van een bult op mijn hoofd en natuurlijk overal spierpijn. Samen Zielig ja Gezellig!

 11. Ferrara schreef:

  Jakkes, daar word je inderdaad niet vrolijk van. Beterschap voor jullie twee.

 12. lethe schreef:

  Beterschap, Hella en Frija!

 13. Hella schreef:

  Intussen gaat het met Frija gelukkig een stuk beter. Ze is alleen chagrijnig omdat ze van het dieetvoer maar 40 gram per dag mag, dat is letterlijk 2 handjes. Ik ben zelf nog vreselijk stijf, ga volgende week een nieuwe chiropractor uitproberen. Maar al met al mag ik niet mopperen hoe het afgelopen is.

  • lethe schreef:

   Dank voor de update!

   Maar twee handjes voer? Is dat tijdelijk, of moet ze dat dieetvoer voortaan blijven eten?

   Sterkte voor jullie allebei!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *