vieze mannen

Ik moet 's avonds geen meningen-teevee kijken, dan kan ik niet slapen daarna. Maar het gesprek van Eelco Bosch van Rosenthal met Steve Bannon wilde ik toch niet missen. Alsof je een natuurprogramma over enge beesten gaat zien om te weten waarvoor je moet oppassen in de outback. Want beesten zijn het, al die omhooggevallen #MeToo mannekes. Pokdalig, vies vet haar, nare bekjes, ijskoude ogen. Niet alleen Bannon maar ook Trump en Weinstein. Hoe ze in vredesnaam ooit zo omhooggevallen zijn is mij een raadsel.
In mijn verbijstering twoot ik dat ook. Kreeg meteen een goegemeente over me heen: iemand op zijn uiterlijk aanvallen, foei toch. Zelfs als de verpakking de lading dekt is dat niet geoorloofd.

Onze Eelco met zijn mooie blauwe ogen kreeg er nauwelijks een speld tussen, bij de Bannon. Als hij het al probeerde kreeg hij meteen het standaard-psychopatenverwijt: "You're whining!"
Ook in woordsalades bereiden was Bannon een meester. Geen antwoord geven op de vraag maar er zo omheen lullen dat de vraagsteller zijn eigen vraag vergeet.

Na afloop scrollde ik eens door de hastag #nieuwsuur. Wat me verschrikkelijk verbijsterde was de hoeveelheid bijval die Bannon kreeg. Ik ga steeds beter begrijpen hoe Hitler aan de macht is gekomen. Door de redeloze aanbidding van mensen op zoek naar iemand die de wereld voor ze inricht zodat ze zelf niet hoeven na te denken. Dat hele bevolkingsgroepen daarbij het loodje leggen zal hun worst wezen.

Psychopaten interviewen is eigenlijk geen doen. Ze glibberen overal tussendoor en maken hun aanbidders alleen maar meer overtuigd van hun macht. Het enige wat je kunt doen, als journalist en als Bezorgde Burger, is álles documenteren. Alle uitspraken opschrijven, alle aperte leugens mét bewijstlast vastleggen, en dit onafgebroken aan alle grote klokken hangen.

Ophouden met als "redelijk" nieuwsprogramma of "fatsoenlijke" krant een podium bieden aan deze monsters. Zij vinden hun podium zelf wel. Bied als integere journalist de feiten, laat geen gelegenheid onbenut om hun leugens en vuile streken te openbaren. Behandel ze niet als gewone mensen, want dat zijn psychopaten niet.
Het kwaad bestaat. Dat moet je niet willen normaliseren.

Dit bericht is geplaatst in tijdgeest met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op vieze mannen

  1. lethe schreef:

    Goed stukje, Hella.

    Die uitzending ga ik toch maar niet bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.